Lunde før OL-start i Rio: - Jeg ser ikke på oss som duellanter

To av verdens beste målvakter Katrine Lunde og Kari Aalvik Grimsbø nekter å se på seg som konkurrenter selv om en av dem blir vraket mot Brasil lørdag.

Det var ingen sure miner mellom Katrine Lunde (t.v) og Kari Aalvik Grimsbø på onsdagens pressetreff, og den gode tonen har de planer om å beholde selv om det eventuelt skulle bli benkesliting under OL.

— Jeg ser ikke på oss som duellanter. Nå er vi her og skal skape de beste resultatene. Den som er best for laget, kommer til å stå i mål. Selvfølgelig har jeg veldig lyst til å spille, men Kari har spilt veldig bra i det siste. Samtidig føler jeg også at jeg bare blir bedre og bedre, sier Katrine Lunde.

— Jeg håper at jeg starter, men har ikke fått noe beskjed ennå. Vi er begge innstilt på å gi alt, og vi jobber veldig bra sammen, sier Kari Aalvik Grimsbø.

— Har ikke bestemt meg ennå

Onsdag var det første offisielle pressetreffet i Olympic Village, bare et håndballkast unna der det norske laget bor. Men de norske håndballjentene har forberedt seg i Rio i flere dager allerede og virker å være skjerpet foran det som kan ende med det tredje strake OL-gullet.

I så måte blir det utrolig viktig å få målvaktene i gang. Landslagstrener Thorir Hergeirsson er godt fornøyd med sine ess like før det braker løs.

Vi er begge innstilt på å gi alt, og vi jobber veldig bra sammen.

— Men jeg har ennå ikke bestemt meg for hvem jeg velger. Først skal vi komme i kampspeed mot Frankrike på torsdag, og så bruker vi treningen på fredag før vi endelig bestemmer oss. Det viktigste er ikke hvem som er i startoppstillingen, men at vi finner den som er best egnet til å avslutte kampene når det virkelig gjelder, sier Hergeirsson.

— Vi har ulik stil

I likhet med Hergeirsson ser Aalvik Grimsbø på de norske målvaktene som et sterkt team.

— I tillegg har vi veldig mye rutine, og med vår ulike stil kan det også være utfordrende for motstanderne, minner Aalvik Grimsbø om.

Selv om Norge altså møter Frankrike til en aller sist test på torsdag, har jentene for lengst rettet blikket mot de brasilianske hjemmefavorittene i åpningskampen på lørdag.

— Det blir tøft, særlig å møte dem så tidlig på dagen (09.30 brasiliansk tid, red. anm.). Dessuten er Brasil et av de beste lagene med raske og fintesterke spillere. Vi må være klare, sier Lunde.

— Mange medaljekandidater

Thorir Hergeirsson er fullt klar over at det norske folk forventer gull, men sier følgende om presset det medfører:

— Vi lever i det hele tiden, og jeg kjenner ikke til annet siden jeg kom inn som assistenttrener under Marit Breivik i 2001. Men vi er glade for det fordi det viser at folk bryr seg. Jeg kan bli irritert når folk forlanger, det er ingen som kan kreve noe, men vi kan håpe og ønske og det er også lov å forvente.

I RIO: Åge Harald Drangsholt.

— Samtidig er det greit å vite at det er mange andre medaljekandidater enn Norge, og at nivået har blitt mye jevnere og mer uforutsigbart enn det har vært, sier islendingen.