Sport

Andersen jakter nok en seier etter solid hopping

Espen Andersen showet på sletta etter et glimrende hopp på 144 meter. Kun ti sekunder skiller opp til franske Maxime Laheurte før langrennet.

Espen Andersen jager ny seier i Ruka. Foto: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva / AP

KOMBINERT: Og det alle lurer på i langrennsdelen er om Laheurte får problemer med kneet, som han hadde tydelige smerter i etter en hard landing på 145 meter.

– Jeg er skuffet over kneet, siden jeg ikke har kjent smerte i det på lenge. Jeg er veldig glad for å få ut mitt beste hopp her. Jeg tror det (kneet) blir bra til langrennet, men etter den landingen trenger kroppen litt tid til å hvile. Jeg må ta det litt rolig. Jeg regner med å gå sammen med Espen og Akito (Watabe), sa Laheurte.

Les også

  1. Tilbyr Northug plass på laget for å skape blest

  2. Svak spurt da Schmid ble nummer fire

Sammenlagtkamp

Det er tett i toppen foran langrennsdelen. Laheurte har ti sekunder til Andersen, 20 og 21 sekunder til Mario Seidl (Østerrike) og Watabe (Japan).

Watabe og Andersen kjemper om sammenlagtseieren i Ruka-trippelen. Andersen jakter også på sin andre verdenscupseier. Den første kom i Finland fredag. Lommedalen-utøveren viser knallsterk form i starten av sesongen.

– Espen viser at han vil til OL, sa sportssjef Ivar Stuan til NRK etter det solide hoppet på 144 meter.

Jørgen Graabak ser ut til å være rett vei igjen. Han går ut 1.10 minutter bak Laheurte etter et svev på 137 meter. Byåsen-løperen var tydelig fornøyd på sletta.

Les også

Før sesongen var det full oppvask - i dag ble det norsk dobbeltseier: - Det kunne ikke fortsette slik

Oppgitt Kokslien

Jan Schmid var for tam i spurten lørdag og mistet en pallplass da. Han fikk tunge forhold og med 128,5 meter ligger Sjetne-løperen bare på 20.-plass etter hoppingen. 1.56 skiller opp til bestemann.

Sindre Ure Søtvik ligger på 26.-plass etter 126,5 meter. 2.17 er avstanden opp til Laheurte.

Magnus Moan (35.-plass) har 2.42 å ta igjen i langrennet, mens Mikko Kokslien var tydelig misfornøyd med seg selv etter å ha landet på 117,5 meter. Det holdt bare til 43.-plass i hoppdelen og hele 3.29 minutter å ta igjen.

(NTB)

Les mer om

  1. Kombinert
  2. Mikko Kokslien
  3. Magnus Moan
  4. Jørgen Graabak