Sport

Zucca tok første stikk i norsk NHL-duell: – Det smeller bra

New York Rangers slo Montreal Canadiens 2–0 da NHL-sluttspillet åpnet med en «norsk duell».

Mats Zuccarrelo får seg en takling.
  • NTB

Med tre ganger så mange skudd på mål i første omgang, så det ut til at det var Canadiens som ville mest på hjemmebane onsdag. Men det var Rangers som fikk periodens eneste mål da Tanner Glass gikk alene og sørget for 1–0.

I andre og tredje periode var presset størst den andre veien, og Rangers «tok igjen det tapte» med tanke på scoringsforsøk. Likevel gikk hele andre periode og det meste av den siste uten at stillingen ble endret. Men til slutt fikk gjestene uttelling igjen etter at Canadiens tok ut målvakten i en siste innsats for å sikre uavgjort og forlengning. Med hjelp Jesper Fast sørget Michael Grabner for 2–0.

Les også

  1. Zuccarello vant prestisjetung pris: – Et stort øyeblikk

  2. Norsk duell i NHL-sluttspillet: Zuccarello møter Martinsen

– Det smeller bra

Verken Andreas Martinsen på Canadiens eller Mats Zuccarello på Rangers tegnet seg på scoringslisten, men Zucca pådro seg en utvisning i kampens siste minutt. De to norske spillerne fikk henholdsvis 9 og 20 minutter på isen denne gangen.

Andreas Martinsen setter inn en takling.

– Vi møter et bra lag. Henrik Lundqvist var utrolig bra i dag. Vi skapte en del sjanser som vi kanskje burde ha scoret på, men alt i alt er vi fornøyd når vi vinner den første kampen i sluttspillet, sier Zuccarello til Nettavisen etter kampen. Og at det ble en fysisk tøff match med mange taklinger, har han ikke noe imot.

– Det smeller bra. Det er moro, det er sånn det skal være! Det er bare å komme seg på beina igjen.

Les også

Martinsen har slitt med skader tre år på rad: - Det var ikke dette jeg hadde sett for meg

Best av syv

Canadiens vant grunnspillet i divisjonen, mens Rangers tok seg videre på en wild card-plass etter å ha blitt nummer fire i grunnspillet. Runden de nå er inne i spilles som best av syv.

Onsdagens seier gir dermed Rangers en fordel før lagene møtes igjen fredag. Også den kampen spilles i Montreal.

Les mer om

  1. Andreas Martinsen
  2. Montreal Canadiens
  3. New York Rangers
  4. Mats Zuccarello