Sport

Bjørnstad er klar for tidenes største

 • Arne Hole
 1. mars starter den mest pengestinne golfturneringen noen gang. Og Henrik Bjørnstad er kvalifisert!

Henrik Bjørnstad ønsker å kjøpe seg hus i West Palm Beach. Hva passet da bedre enn å spille seg til deltagelse i Players Championship neste uke!Major-turneringene har status som golfens gjeveste individuelle konkurranser. Men ingen av årets fire Major-turneringer kan oppvise maken til premiepott som Players Championship, som spilles på TPC Sawgrass Ponte Vedra Beach i Florida fra 23. mars.Mens US Masters, US Open, British Open og PGA Championship har henholdsvis 7,0, 6,25, 6,75 og 6,5 millioner dollar til utdeling i premier, har Players Championship hele 8,0 millioner — 54 millioner norske kroner, hvorav vinneren får 9,7! Det er historiens største premiepott i golf - også større enn VM-turmneringene, som har lagt seg på voksne 7,5 millioner dollar.Players Championship er for de 125 beste på fjorårets pengeliste, samt de ti beste nykommerne. Bjørnstad er nummer fire blant nykommerne (egentlig fem, men J.B. Holmes er flyttet til vinnerlisten.) I Bay Hill Invitational, som begynner torsdag, får bare de 70 beste på årets pengeliste delta - pluss inviterte. Det betyr at mange av dem som ville ha jaget Bjørnstad ikke kommer med. Han er inne i Players allerede!

Aalbu-innflytelse.

Med sine 520 000 kroner i premie for 16. plassen søndag rykket Bjørnstad opp på 47. plass på årets liste og har allerede - etter syv turneringer - tjent halvparten av det han trenger for å være sikret PGA-spill også neste sesong. På nett: PGA-tourens pengeliste På syv turneringer har Bjørnstad misset cut'en bare to ganger. Begge gangene var NGFs sportssjef, Jan Erik Aalbu, fraværende.- Hvorfor skulle Henrik være den eneste toppidrettsutøveren som ikke trenger et støtteapparat rundt seg? spør Aalbu, som tok Bjørnstad fatt etter at han deppet etter en "dårlig" lørdagsrunde.- Jeg spurte om jeg fikk lov til å være ærlig, og Henrik svarte at det var derfor jeg var der. Jeg er jo en type sparringspartner for ham. Praten gjorde godt, sier Aalbu, som følger Norges nye golfyndling også i kommende turnering, på Bjørnstads hjemmebane Bay Hill. Om Aalbu også blir med på Players Championship, vet han ennå ikke.Det ser ut som om det kan lønne seg. I alle fall for Bjørnstad. Klatrer på verdensrankingen Etter Honda Classic er Henrik Bjørnstad nummer 318 på verdensrankingen .

 1. Les også

  Klatrer videre på rankingen

 2. Les også

  Bjørnstad på 16. plass

 3. Les også

  Frykter mindre Tutta-oppmerksomhet

<b>Etter 16. plassen</b> søndag rykket Bjørnstad opp på 47. plass på årets pengeliste, og har allerede - etter syv turneringer - tjent halvparten av det han trenger for å være sikret PGA-spill også neste sesong.

Les mer om

 1. Golf