Sport

Nå nærmer trønderen seg en legendarisk rekord

Fjorårets superhopp har nå blitt ren rutine for Ingar Kiplesund.

Trønderen Ingar Kiplesund sikret seieren i et brukbart felt i Florø. Nå har han los på norgesrekorden. Her fra NM i friidrett på Askøy i 2016.
  • Petter Rasmus
    Petter Rasmus

– Jeg er egentlig veldig fornøyd. Det var ustabil vind og vanskelig i tilløpet. Dette viser hvor mye som ligger i kroppen, sier Kiplesund.

Trønderen vant lengdekonkurransen under Florø friidrettsfestival med resultatet 7,73.

Det er ti centimeter lenger enn det han hoppet i Belga i fjor, da han knuste den nærmest myteomspunne trønderske rekorden i lengde. Før andre verdenskrig, i 1939, hoppet Niels Uhlin Hansen 7,54 meter.

Les også

  1. Her knuser Ingar en 77 år gammel rekord

  2. Warholm overrasket seg selv – smadret norsk rekord med over ett sekund

8 meter bare et tall

Nå har Kiplesund los på en omtrent like legendarisk rekord, nemlig norgesrekorden til Kristen Fløgstad på 8,02 – satt i 1973.

– Jeg er mye bedre i år. Nå er 8 meter bare et tall. Da jeg hoppet 7,63 i Belgia i fjor, var det et kjempehopp. I dag hopper jeg 7,60 og er skikkelig misfornøyd. Jeg tenker ikke engang på 7,80 som bra lenger. Det er kun norgesrekord jeg ville vært kjempefornøyd med nå. Samtidig er det en trygghet i en mesterskapssesong å vite at jeg ikke må ha full klaff for å gå videre i en konkurranse, sier han.

Ingar Kiplesund på toppen av seierspallen i Florø. Polakkene Adrian Strzalkowski og Jakub Andrzejczak ble nummer to og tre.

Utålmodig

Tidligere har 20-åringen sagt at han ikke har det travelt med å ta norgesrekorden. Nå har pipa fått en annen lyd. Kiplesund er rimelig sikker på at rekorden er hans i løpet av sommeren.

– Jeg fikk det plutselig litt travelt, og venter egentlig bare på treffet. Vinnerhoppet i Florø på 7,73 var egentlig et 7,90 hopp. Jeg var ikke inne på planken på hoppet – bare der er det tjue centimeter å hente, sier han.

Les også

Her vinner trønderen på knockout i proffdebuten

Hardkjør

Rimelig ubeskjedent melder Kiplesund at han er blitt «lettere, sterkere og raskere» foran denne sesongen. Nå går rekordjakten videre til helga.

– Det blir litt hardkjør fremover. Fredag reiser jeg til Nederland, og hopper der på lørdag. Deretter er det stevne i København på tirsdag. Neste helg er det lag-EM i Finland. I øyeblikket ser det ut som jeg får være med der, sier han.

Les mer om

  1. Lengdehopp
  2. Friidrett