Sport

Norges opprykksdrøm knust: Casper Ruud tapte for 15 år eldre danske

18-åringen tapte i to sett i Stavanger.

Casper Ruud måtte konstatere tap for 15 år eldre Fredrik Løchte Nilsen. Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Casper Ruud - Frederik Løchte Nielsen (4–6/2–6/3–6)

Den norske tenniskometen Casper Ruud var sjanseløs mot danske Frederik Løchte Nielsen i Davis Cup søndag. Dermed røk opprykksdrømmen.

Danmark ledet 2-1 etter lørdagens kamper i Stavanger, og dermed hvilte presset tungt på Casper Ruud foran den første av to singlekamper søndag. I duellen mot langt mer rutinerte Løchte Nielsen maktet ikke 18-åringen å ta seieren Norge trengte.

I et jevnspilt første sett trakk Danmarks beste spiller, som tidligere i karrieren har vunnet en doublefinale i Wimbledon-turneringen, til slutt det lengste strået med 6-4.

I andre sett fortsatte 33-årige Løchte Nielsen å sette trykk på sin 15 år yngre motstander. Ruud maktet ikke å matche danskens spill og var i realiteten sjanseløs. Settet endte til slutt 6-2 i dansk favør.

Les også

Casper Ruud etter braktap mot Danmark: - De var best i alt

Ryggskade

Lite tydet på at en tydelig motløs Ruud ville klare å spille seg inn i oppgjøret i det tredje settet, men etter at Løchte Nielsen brøt ungguttens serve i første forsøk og deretter stormet til 2-0-ledelse, snudde det.

Ruud tok de tre neste gamene og var helt tydelig i siget. Etter at Løchte Nielsen så hadde skaffet seg initiativet i det påfølgende, tilkalte nordmannen helt plutselig medisinsk assistanse. Ruud viste til smerter nederst i ryggen og fikk behandling i flere minutter på banen, før han så forsvant inn i garderoben.

Der ble han også værende i en lang stund, før han returnerte til arenaen og fortsatte kampen. Ruud virket imidlertid noe preget og skar grimaser av smerter. I neste pause ventet det ny behandling på sidelinjen, men nordmannen var i realiteten sjanseløs på å snu kampen.

Ruud tapte sett nummer tre 3-6 og dermed kampen.

Les også

Amerikansk tennishelt ble så imponert over Casper Ruud at han straks ga ham kallenavn

Favoritter

Dermed hadde Danmark avgjort den skandinaviske Davis Cup-duellen i Stavanger allerede før den siste kampen mellom norske Viktor Durasovic og Søren Hess-Olsen.

Med seier ville Casper Ruud og Norge sikret seg retten til å møte Sør-Afrika i kamp om opprykk til 2. divisjon. Slik ble det ikke. Danskene får nå i stedet den muligheten.

For Norge, som var favoritter foran helgens tennisduell i Stavanger, endte årets davis Cup i skuffelse.

(©NTB)

Les mer om

  1. Stavanger
  2. Tennis