Sport

Mamma til Boasson Hagen etter spurtdramaet: – En annenplass er like bra som seier

Edvald Boasson Hagen syntes det var surt. Mamma Signe Boasson jublet.

Signe Boasson tar seg en prat med Edvald Boasson Hagen etter den dramatiske spurten. Han var bare millimeter fra en seier som gikk til den tyske spurtkongen Marcel Kittel. Foto: Kurt B.M. Haugli

  • Kurt B. M. Haugli
    Kurt B. M. Haugli
    Aftenposten

NUITS-SAINT-GEORGES: Da alle hadde avskrevet Edvald Boasson Hagen som en å regne med i flate spurtløyper, slo han til. Edvald Boasson Hagen var tilbake som spurtkanon etter at Dimension Data mistet Mark Cavendish.

Av og til er en millimeter akkurat for lite. Slik følte Hagen det etter den syvende etappen i Tour de France. På målfotobildene som ble sendt ut like etter målgang, var det ikke mulig å skille Marcel Kittel og 30-åringen fra Rudsbygd. Men dommerne klarte det til slutt og dømte tyske Marcel Kittel (Quick-Step) foran nordmannen.

Les også

Edvald millimetere unna seieren etter vanvittig spurtdrama

Dette bildet viser ingen forskjell på Marcel Kittel (nærmest) og Edvald Boasson Hagen. Foto: A.S.O / TT / NTB Scanpix

Han hadde vist seg frem i brudd for et par dager siden og hadde en hederlig plassering på den innledende tempoetappen. Men det var få sykkeleksperter som hadde regnet ham med i dag. Det var Alexander Kristoff alle nordmenn i Nuits-Saint-Georges håpet på. Men nok en gang sviktet opptrekket for Kristoff.

– Det ble ikke en perfekt spurt, men jeg var nærmere enn i går. Jeg kom litt i vinden helt på slutten, det var litt synd, sa Kristoff etter målgang. Han ble til slutt nummer fire på etappen.

Les også

Nedgang i seertall for TV 2 under Tour de France: – Veldig annerledes enn tidligere år

Kom akkurat i tide

Foreldrene til Edvald, Odd Erik Hagen og Signe Boasson, ankom den lille franske byen midt i Bourgogne tidsnok til å se at sønnen presterte som i gamle dager. De hadde dratt fra Lillehammer klokken 03.30 på morgenen for å rekke frem til den syvende etappen.

– Jeg visste at de skulle komme og da er det viktig å gjøre så godt som en kan, sa Edvald, smilte og småpratet med mamma Signe Boasson.

Han var glad for at han hadde vist seg frem på en skikkelig måte, men skuffet over at det ikke skulle bli seier når han var så nær. Skuffet var derimot ikke Signe Boasson.

– Edvald synes nok dette er mest surt. Annenplasser er ikke han så glad i. Men i mine øyne så er nummer 2 like godt som nummer 1, sa hun etter å ha gitt sønnen en klem.

Hun lever seg inn sykkelritt som de fleste idrettsforeldre, men ikke med de helt samme håp og forventninger som sønnen.

– Det er jo veldig spennende. Jeg er sjeleglad hver gang de kommer seg helskinnet i mål. Det er ikke noe artig å se når de ligger strødd på asfalten.

Les også

Boasson Hagen før Tour de France: – Jeg hadde egentlig aldri den store proffdrømmen

På dette bildet har Edvald Boasson Hagen et lite overtak på Marcel Kittel i spurten. Foto: Peter Dejong, AP/NTB Scanpix

Gøy på nytt igjen

Boasson Hagen brukte ikke lang tid til å riste av seg skuffelsen. Da han var vel tilbake ved lagbussen var smilet på plass.

– Laget gjorde en kjempejobb og jeg hadde et fantastisk spurtopptrekk. Det var veldig gøy å kjempe når det er slik, sa Boasson Hagen.

Han er på mange måter enig med dem som har vært litt kritisk til hans spurtform.

– Jeg hadde jo ikke forventet å være så nær. Men jeg følte meg bra etter gårsdagens etappe.

Det var flere som ikke hadde forventet å se at det var mannen fra Oppland som skulle true den store etappefavoritten Marcel Kittel.

– Jeg var overrasket over at Edvald var i så god form som han åpnebart er i, sa Kittel på pressekonferansen etter løpet.

Dimension Datas teamsjef, Douglas Ryder, var stolt, men også litt skuffet over at det ikke ble seier.

– Det er jo kjempetrist. For meg ser det ut som dødt løp. Det som skjedde i dag viser hvor sterkt dette laget er, sa Ryder.

Les mer om

  1. Tour de France
  2. Edvald Boasson Hagen
  3. Alexander Kristoff