Sport

Zuccarello tangerte sin egen rekord

Mats Zuccarello tangerte sin egen rekord for flest målpoeng i en kamp da Rangers slo Philadelphia Flyers og tok sin første hjemmeseier på åtte kamper.

Mats Zuccarello gir alt foran Flyers-målet. Det ble ingen mål denne gangen, men nordmannen står igjen med tre assists etter søndagens møte. Foto: Julie Jacobson / AP / NTB scanpix

Tre ganger var nordmannen nest sist på pucken før den endte opp i nettet bak Philadelphia-målvakt Anthony Stolarz.

– Det var litt rom å gå i. Det var ålreit det, sier Zuccarello, som står med 44 målgivende pasninger så langt denne sesongen.

Rangers hadde ikke vunnet en hjemmekamp siden 19. februar mot Washington Capitals. Men mot Flyers snudde det endelig.

– Nå har vi ikke vært gode på hjemmebane så det var deilig å få en seier her nå. Det gir oss litt selvtillit, sier Zuccarello til NTB.

Les også

TV 2-sending vekker harme: – Det er utspekulert

Sliteseier

Det var Flyers som tok ledelsen 1–0 ved Valtteri Filppula kun 33 sekunder ut i andre periode, men Mika Zibanejad og Brendan Smith snudde kampen for Rangers minutter senere. Midtveis i tredje periode la Oscar Lindberg på til 3–1 og like etter scoret Chris Kreider 4–1 målet.

Zuccarellos rekke med Kreider og Derek Stepan fikk ros av trener Alain Vigneault etter kampen.

– Den rekka dominerte i kveld. De spilte mot den beste rekka til motstanderen, og likevel hadde de flere gode sjanser, sa Vigneault.

Les også

NRK-kommentator trekker seg: – En vanskelig beslutning

Rangers så ut til å ha kontroll, men i løpet av kampens siste to minutter reduserte både Brayden Schenn og Filppula til 4–3. Hjemmelaget klarte til slutt å ri av stormen selv om Rangers-målvakt Henrik Lundqvist måtte fram med en klasseredning da det gjensto 13 sekunder av kampen.

– Jeg var bekymret for at de skulle utligne. Det var på håret, sier Zuccarello.

Borte best

Selv om Rangers har slitt på hjemmebane har de vært ligaens desidert beste bortelag denne sesongen. Zuccarello håper Rangers kan ta med seg den samme innstillingen inn i Madison Square Garden fremover.

– Vi må kanskje føle at vi ikke har så mye press på hjemmebane. Vi kan spille på samme måte borte og hjemme. Vi skal ikke underholde, vi skal vinne kamper. Jeg tror det er det vi må tilbake til, sier Zuccarello.

(©NTB)

Les mer om

  1. Ishockey