Sport

Thorkildsen ble nummer seks

Andreas Thorkildsen slet og havnet på sjetteplass i spyd under Diamond League-stevnet i Brussel fredag.

LYKTES IKKE: Andreas Thorkildsen ble nummer seks (arkivfoto).
  • NTB

Også i sesongavslutningen manglet det lille ekstra for Andreas Thorkildsen (31). Spydkasteren endte på sjetteplass under Diamond League-stevnet i Brugge fredag.

Thorkildsen fullførte to kast på 77,4 og 82 meter, men så kom det ikke flere fra nordmannen. Tredje forsøk ble erklært dødt, mens han sto over de tre siste omgangene.

– Jeg er fornøyd tatt i betraktning omstendighetene. Nå er sesongen over, og jeg kan se fram til neste år. Målet var i dag var å fullføre på greiest mulig måte. Igjen mangle den siste lille «finishen», sa Thorkildsen til NTB.

Pitkämäki-seier

Finnen Tero Pitkämäki var i egen klasse med et vinnerkast på 87,32 meter. Det kom på hans fjerde forsøk, og ingen av konkurrentene hans var i nærheten av å matche ham.

Nærmest var tsjekkeren Vitezslav Vesely med sitt åpningskast på 86,67 meter.

Antti Ruuskanen ble nummer tre. Finnen hadde bestenotering i femte omgang (83,64).

Motivert

Thorkildsen har slitt med å finne toppformen de siste årene. Han klarte aldri å kaste over 85 meter denne sesongen.

– Jeg har tenkt på neste år en stund nå. Det er kjipt og frustrerende å stange i veggen hele tiden, men jeg har troen på at det vil løsne etter et år med middels kasting. Jeg kjenner at toppnivået ikke er langt unna. Det er en deilig følelse i all frustrasjonen, mener 31-åringen.

Han vet hva som må til for å igjen være blant verdens aller beste spydkastere.

– Det går på å kaste jevnt og langt gjennom hele året. Jeg har ikke vært på det nivået jeg ønsker på en stund. Det gjelder å få fram det siste lille som skal til for å få de beste kastene, sier Thorkildsen til NTB.

(©NTB)

Les også

  1. Ndure på femteplass i Brussel

  2. Bolt avsluttet sesongen med seier

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Andreas Thorkildsen