Sport

En seier for svensk «laganda»

<strong>WHISTLER (Ap.no):</strong> Svenskene fikk betalt med gull og bronse for et perfekt taktisk løp.

Tyske Tobias Angerer (f.v.), Marcus Hellner og Johan Olsson jubler for medaljene.
  • Kurt B.M. Haugli

Med svenskekongen på tribunen slo hele det svenske skilandslaget til med en oppvisning i fellesstart-taktikk.

Som i sykkel

Da Johan Olsson stakk tidlig på skøytedelen av 30 kilometeren oppførte Marcus Hellner og Anders Södergren seg som syklister i hovedfeltet hvor lagkameraten er utbryter med stødig forsprang.

— Det er veldig gøy og få gjøre det som et lag i dag. Jeg er glad på Johans vegne , sa Marcus Hellner etter at det hele var over. Mannen som er bosatt i Gällivare nord i Sverige gikk inn til gull. Han er et par måneder eldre enn Petter Northug og er blitt ansett som det neste store svenske langrennshåpet.

Var overrasket

Lørdag kveld, norsk tid, slo Hellner til. Johan Olsson hadde dratt i 12-13 kilometer alene da det viste seg at han ikke kom til å holde helt inn. Da viste Hellner frem sine spurtegenskaper og vinnervilje.

Jeg er veldig overrasket. Ikke nå etter hvordan løpet ble, men på forhånd hadde jeg ikke trodd på det , sa Marcus Hellner da han vel var i mål foran sølvvinner Tobias Angerer.

Han vet ikke om det var han som hadde tråkket på Petter Northugs stav like før det avgjørende rykket.

- Jeg så han fikk en ny og håper det ikke ødela for mye for ham , fortalte Hellner.

Han var ikke bare fornøyd med sin egen medalje.

- Jeg er glad på Johans vegne også.

Berget bronsen

Og når han snakket om Johan, så mente gullgutten Johan Olsson. Mannen som lenge ledet løpet, ble tatt igjen, men likevel klarte å berge en bronsemedalje.

- Jeg kjente at det stemte bra i skibyttet og jeg veit ikke hva de andre holdt på meg. Jeg fikk en liten luke og de andre ville ikke dra. Jeg fikk 5, 10, 15 sekunder og da var det bare å kjøre , fortalte mannen som er gift med svenskenes Anna Olsson som tok en 4. plass på sprinten onsdag.

Les mer om

  1. OL