Nederland vil følge Norges eksempel – varsler Qatar-protest

Det nederlandske fotballandslaget vil også melde seg på i kampen for bedre menneskerettigheter i Qatar. Norge startet protestbølgen mot neste års VM-vert.

Matthijs De Ligt (t.v.) sier Nederlands fotballandslag vil markere kampen for menneskerettigheter og protestere mot neste års VM i Qatar. Her er han sammen med Memphis Depay og Georginio Wijnaldum.
  • NTB

Det var forsvarsprofilen Matthijs de Ligt som fredag avslørte at Nederland kommer til å ha en markering før lørdagens hjemmekamp mot Latvia i VM-kvalifiseringen.

– Vi har snakket om det lenge. Det er et sensitivt tema, men jeg mener det er klar hva som er vårt standpunkt, sa Juventus-spilleren ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Hvordan protestaksjonen blir gjennomført, ville han ikke røpe.

– Dere vil se hva det er i morgen.

Bildene av Norges spillere med «respekt på og utenfor banen» og «menneskerettigheter på og utenfor banen» på brystet gikk verden rundt etter VM-kvalifiseringskampen mot Gibraltar onsdag.

Dagen etter fulgte Tysklands stjerner opp med selvmalte bokstaver på trøyene som gjorde at de stavet «menneskerettigheter» da de stilte opp ved siden av hverandre.

Qatar har i en årrekke fått kritikk for å behandle fremmedarbeidere dårlig.

I Norge har flere tatt til orde for å boikotte neste års VM-sluttspill. Nederlands landslagssjef Frank de Boer er ingen tilhenger av en slik linje, men støtter initiativet om å fremme menneskerettigheter.

– Alle vet at det som skjer der ikke er bra, sa de Boer fredag.