Sport

Slik vil forbundet redde hockeysesongen

Færre seriekamper, amputert sluttspill og nytt testregime. Ishockeypresident Tage Pettersen håper og tror at det er mulig å redde resten av ishockeysesongen til tross for smitteutbrudd i flere klubber.

Oilers har fått åtte spillere smittet med covid-19. Dermed er Oilers ett av flere lag i eliteserien som er i karantene. Fredag ble ligaspillet stoppet som følge av den massive smitteøkningen.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

Fredag ble ishockeysesongen stoppet grunnet smitteutbrudd i flere klubber, blant annet Oilers.

Åtte Oilers-spillere er nå bekreftet smittet og klubben frykter tallet vil stig mot slutten av uken.

– Jeg synes det var en enkel avgjørelse å ta. Vi setter spillerne, støtteapparat og de frivillige i hallene i sentrum, det er vår plikt, sier ishockeypresident Tage Pettersen til Aftenbladet om den voksne og kloke avgjørelsen.

Mange lag har både hatt smitte og vært i karantene i løpet av sesongen til nå. Men da flere og flere klubber fikk smitten inn i laget, tok ishockeyen selv grep. Akkurat som i mars da sluttspillet ble avlyst like før Norge ble stengt ned.

To-tre ukers pause

– Jeg er glad og stolt over de gode tilbakemeldingene vi har fått på avgjørelsen vår, sier Pettersen.

Men spørsmålet alle nå lurer på er når er det mulig å komme i gang igjen?

– Det er et fryktelig godt spørsmål. Hvor lang denne pausen skal være avhenger av hvordan situasjonen ser ut i klubbene. Noen lag er hardere rammet enn andre. Beredskapsutvalget har tett dialog med klubbene. Jeg tipper at det blir et sted mellom to og tre ukers pause, sier ishockeypresidenten.

Sportssjef i Oilers Pål Haukali Higson uttalte til Aftenbladet mandag morgen at han håper klubben slipper ut av karantene mandag eller tirsdag i neste uke.

Så følger en periode med vanlige treninger igjen, de som har vært smittet skal følges opp og i tillegg skal en ny smittevernprotokoll stables på beina og et strengere testregime etableres.

Les også

Koronasmitten i Oilers: – Spillernes liv og helse er det viktigste

Ishockeypresident Tage Pettersen anslår at ligapausen blir på to-tre uker.

Færre seriekamper

– Det viktigste er at pausen er lang nok til at alle er friske når vi starter opp igjen. Når vi får en innskjerpet smittevernprotokoll så håper jeg vi er tilbake til normalen når vi starter opp, sier Pettersen.

For å berge resten av sesongen, kan antall kamper i serien trolig kuttes til et sted mellom 36 og 45. Når det gjelder NM-sluttspillet så vil kvartfinaler og semifinaler for eksempel kunne kuttes fra best av sju kamper til best av tre eller fem.

I tillegg er en landslagsperiode avlyst, det gir også rom for å avvikle kamper.

Planen er at dette skal gjøre at sesongen er ferdigspilt til VM starter senere på våren. VM er også skjøvet på.

Det skal også avgjøres hva som skjer med opp- og nedrykksspill fra eliteserien og 1. divisjon.

Les også

Koronaproblemene fortsetter for idretten: Dette tror toppklubbene om 2021

Helsen kommer først

– Vi må rett og slett regne ut hva vi har av tid. Men hovedmålet, slik klubbene har vært tydelige på, er at det blir minimum 36 seriekamper. Så håper vi på 45. Ønsket fra klubbene er at det blir mest mulig seriespill. Og så har vi sagt at vi skal ha et opp- og nedrykksspill, det vil vi ha med et mest rettferdig grunnlag.

– Er det mulig å få til dette?

– Magefølelsen sier at det skal være mulig å få til dette. Hvis ikke denne ligapausen blir på mer enn to-tre uker.

Pål Haukali Higson i Oilers er glad ligaen tok grep raskt da smitten så ut til å komme ut av kontroll.

– Jeg er glad det ikke ble tatt noen sjanser. Så får det heller gå på bekostning av sluttspillformatet og antall kamper. Nå skal vi finne ut hvordan resten av sesongen blir. Den jobben er ikke gjort ennå, men vi håper å ha det klart i løpet av denne uken. Uansett er det viktigst å sette helsen først, sier Higson.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Eliteserien (hockey)
  3. Stavanger Oilers
  4. Fjordkraft-ligaen