Ruud videre til kvartfinalen i Monte Carlo: – Det føles litt uvirkelig

(Casper Ruud – Pablo Carreño Busta 7–6, 5−7, 7–5) Casper Ruud (22) startet godt mot Pablo Carreño Busta, fikk det tøft i andre og tredje settet, før han snudde kampen og vant de fem siste gamene i kvartfinalen i storturneringen i Monte Carlo.

Carreño Busta hadde to matchballer på stillingen 5–3 i et dramatisk tredjesett.

– Det føles litt uvirkelig når man er nær målstreken, holder på å tape og klarer å snu det med matchballer imot. En utrolig følelse. Det har ofte det vært omvendt, at det er jeg som har hatt matchballer og klart å tape. Nå fikk jeg smake på det å ha matchball og vinne. Jeg er naturligvis veldig glad, sier Ruud til NTB.

Den norske tenniskometen startet sterkt og tok de tre første gamene uten noen store problemer. Spanjolen, ranket som 12 i verden, kom sterkere med utover etter å ha ligget under 5–2. Settet endte i tie break, som Ruud vant 7–4.

Carreño Busta trakk det lengste strået i et veldig jevnt andresett, som endte 7–5 til spanjolen, etter han brøt på stillingen 6–5.

Ruud havnet bakpå med en gang i det tredje settet, og lå under 2–5, men fikk fire muligheter til å bryte tilbake på stillingen 3–5, og benyttet seg av det fjerde forsøket. Det ble vendepunktet for Snarøya-gutten. Han vant det neste gamet også, og hadde plutselig snudd hele kampen.

Han vant de siste gamene overlegent, settet 7–5 etter matchball og er dermed videre til kvartfinalen, der han møter Fabio Fognini, ranket som nummer 18 i verden. Ruud er nummer 27. De har møttes to ganger, Ruud har vunnet begge.

I en eventuell semifinale venter trolig verdenstreer Rafael Nadal. Verdensener Novak Djokovic ble overraskende slått ut av britiske Daniel Evans tidligere torsdag.

– Det var en tøff kamp og en av de morsomste jeg har spilt. Busta er alltid en vanskelig motstander. Det var en del poeng som gikk begge veier, men heldigvis gikk de min vei denne gangen, sier 22-åringen.

– Dette er noe av det beste han har prestert på grusen, sier Eurosport-kommentator Christer Francke.

– Det er verdensklasse på grus. Det er kanskje bare Nadal som har spilt bedre enn han, legger han til.

– Dette her er noe av det villeste vi har opplevd noen gang, sier Eurosport-programleder Eirik Fure.

SÅ BUSTA RØK: Casper Ruud kjempet lenge om kampen om kvartfinalen under torsdagens kamp mot Pablo Carreño Busta.

– Han lå under og han lå nede, også kom han tilbake etter det. Det er fantastisk gjennomført. Jeg er så utrolig stolt av han karen der. Det er så stor idrett, sier utviklingsansvarlig i tennisforbundet Øivind Sørvald i Eurosport-studio.

– Det er bare å glede seg, sier han på spørsmål om neste kamp Ruud skal spille fredag.

– Carreño Busta er en solid motstander, men Casper (Ruud) er klar og gleder seg, sa pappa Christian Ruud på Eurosport sin studiosending før kampen startet.

Monte Carlo-Masters regnes som den største turneringen etter de fire store (Wimbledon, French Open, US Open og Australian Open).

Les også

Ruuds hemmelighet før onsdagens bragd: Slo nesten Nadal

Ruud har tidligere i turneringen slått ut verdensnier, argentinske Diego Schwartzman, og danske Holger Rune.

Seieren over argentineren regnes som hans største seier i karrieren.

– Det var absolutt en bra kamp fra min side. En av mine største seirer og en ny «toppti»-seier under beltet tar man selvfølgelig med seg. Det er jeg veldig fornøyd med mot en spiller jeg har slitt mye med. Jeg var veldig motivert, og jeg tror det var det som ble avgjørende. Jeg brukte de fire tapene mot ham som en motivasjon til å få revansj, sa Casper Ruud til NTB etter forrige seier.

PS! Turneringen sendes på Discovery+.