Sport

Video skaper comeback-spekulasjoner: – Plutselig står han på startstreken

Marcel Hirscher (31) regnes som en av tidenes beste alpinister. En fersk video får Aleksander Aamodt Kilde (28) og Kjetil Jansrud (35) til å undre om legenden kan gjøre comeback.

GAMLE KUNSTER: Marcel Hirscher på toppen av alpinbakken i Reiteralm i Østerrike. 31-åringen, som la opp som verdens beste, skaper spekulasjoner om et mulig comeback.
  • Magnus Gamlem, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

«Hva er det Marcel Hirscher pønsker på?»

Det er spørsmålet alpinverden stiller seg etter at østerrikeren la ut en video på Instagram i helgen.

Hirscher, som la opp i 2019, viser imponerende snøferdigheter i det ferske klippet, hvor han danser mellom portene i Reiteralm i Østerrike.

– Det ser ut som ordentlig storslalåmkjøring. Det forundrer meg ikke om han gjør comeback, sier Aleksander Aamodt Kilde til VG.

Aamodt Kilde vant verdenscupen forrige sesong. Før det hadde Hirscher vunnet verdenscupkulen åtte sesonger på rad. Med to OL-gull, syv VM-gull og 67 verdenscupseire står navnet hans med gullskrift i alpinthistorien.

31-åringen ga seg med andre ord på topp. Kjetil Jansrud oppfordrer den østerrikske legenden til å vende tilbake til verdenscupsirkuset.

– Hei. Dette er Kjetil fra FIS. Jeg ser at du fremdeles er kapabel til å vinne verdenscuprenn med stor margin. Fortsatt interessert? Jeg kan sende søknadslenken direkte til deg, skriver nordmannen i kommentarfeltet under Hirschers video.

Kommentaren har fått nesten 2000 likes, men ikke noe svar fra Hirscher.

NY KONKURRENT?: Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde mener Marcel Hirscher fremdeles kan hevde seg i verdenseliten.

Aamodt Kilde spekulerer i om det kan være et sponsorarbeid eller lignende, men håper Hirscher gjør alvor av et mulig comeback.

– Det hadde vært sinnssykt kult og bra for sporten. Han er et unikum og er fortsatt en veldig populær utøver, sier 28-åringen.

Men hva så med det fysiske? Aamodt Kilde tror ikke de to siste årene har gjort for mye skade på østerrikerens kropp.

– Det ligger i ryggmargen hans, det viste videoen. Han er en atlet uten like, og er født med ski på beinene. Han har nok forberedt seg fysisk, men det er umulig å si hva han planlegger. Plutselig står han på startstreken, sier han.

Les også

Kildes advarsel før bildet: – Er dere helt seriøse?

Hirscher har fokusert mer på enduro og motocross den siste tiden. Også som aktiv alpinist brukte han sommerferiene til andre fartsfylte idretter, men til og med hans egen far, Ferdinand, som fulgte ham gjennom hele karrieren, lurer på om det kan være på tide å ta på skiene igjen.

– Hva skjer? Skal du ta på skiene? Skal vi gjøre det igjen? har faren spurt flere ganger, gjengitt av Kronen Zeitung.

Flere andre tidligere kolleger fra alpinverden har kommentert på Hirschers video, men østerrikeren har foreløpig ikke sagt noe mer om hva han eventuelt måtte pønske på.

Les også

  1. Nybakt pappa Jansrud før den usikre sesongen: – Det beste av to verdener

Les mer om

  1. Vintersport
  2. Alpint
  3. Aleksander Aamodt Kilde
  4. Kjetil Jansrud