Sport

Sebastian Barthold traff på alle 10: – Fantastisk

BRATISLAVA (VG) (Polen-Norge 31–42) Sebastian Barthold briljerte. 30-åringen satte 10 av 10 skudd i mål. Dagens enkleste kom på en «svogerpasning» fra Kristian Bjørnsen (33).

TRAFF PÅ ALT: Sebastian Barthold scorer et av sine 10 mål på Polen-keeper Mateusz Kornecki.
  • Jostein Overvik, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Det er fantastisk å oppleve dette. Vi er gjeng sultne gutter som vil bevise det vi kan, sier landslagets nye venstrekant etter superkampen med ny personlig rekord i scoringer for landslaget.

Venstrekant Barthold satte stor fart på Norge sammen med høyrekant Bjørnsen. Til sammen scoret de 18 mål på bare 19 forsøk. Den peneste kom på et rent familiesamarbeid mellom de to.

– Jeg tror familien hjemme er fornøyd når vi kan bidra til hver andre, sier Barthold til VG etter det spektakulære målet. Ballen gikk rett fra keeper Kristian Sæverås til Bjørnsen som gikk inn fra høyrekanten og serverte Barthold tom bur.

Polen-keeperen var på bærtur.

Les også

Sagosen etter håndballguttas forvandling: – Jeg fikk en forløsning

– Jeg hadde jo også en assist til ham, smiler Barthold som er gift med Bjørnsens søster, Line. På julaften fikk de datteren Elea. De to svogerne spiller også til daglig sammen i danske Aalborg.

Kristian Bjørnsen satte åtte mål for Norge for første gang på fire år og 66 landskamper. Han scoret åtte sist mot Serbia i EM 2018.

– Det var deilig. I dag spilte vi en håndball som kler oss bra, sier Bjørnsen etter til sammen 16 kontringsmål på Polen. Det er en radikal fremgang fra gruppespillet.

– Vi har gjort tre mindre kamper, men vet hva vi kan. Vi har snakket om hvordan vi ønsker å fremstå. Nå handler det om å stoppe med snakkingen og heller handle. Det fikk virkelig til i dag, sier Sebastian Barthold.

– Vi fikk løpt masse, slapp ned skuldrene og håndbremsen, mener han.

Les også

Slik skal Norge snu EM til suksess: – Vi har det i våre hender

Bærumsgutten tok også de norske straffene.

– Det er morsomt med straffene, sier Barthold som er spesialist i å lure straffer rundt beina på målvaktene.

– Hadde jeg vært målvakt så hadde jeg ligget nede der. De får være opp til dem. Jeg er fornøyd så lenge han scorer, smiler Bjørnsen.

– Straffer handler 90 prosent om det som skjer i hodet egentlig. Å beholde «coolen». Holde fokus opp og pulsen nede. Få keeperen til å bevege seg, beskriver Barthold selv etter to mål fra straffemerket. Har scoret på ni av 10 straffer hittil i mesterskapet.

Forgjengeren Magnus Jøndal leverte en lignende kamp da han satte 11 av 11 skudd i mål mot Sverige under VM i Danmark for tre år siden.

Les også

Gulliksen raskest i Bundesliga: – En fin tittel å ha

– Dette var som Jøndal på sitt beste, foreslår VG.

– Det var litt voldsomt. Men en fantastisk opplevelse. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Sebastian Barthold foran møtet med Tyskland fredag kveld.

– Han har prestert på toppnivå over lang tid nå. Han tar veldig godt vare på sjansen han har fått på landslaget. Vi trenger en stabil venstrekant, mener Kristian Bjørnsen – som selv spiller sitt niende strake mesterskap for håndballgutta.

Les mer om

  1. Håndball-EM
  2. Håndball
  3. Sebastian Barthold