Sport

Britiske Ryding (35) vant - Braathen på 2. plass

Sebastian Foss-Solevåg kjørte for seier til han fikk problemer over «kulen» i Kitzbühels finaleomgang, hektet og kjørte ut. Briten Dave Ryding (35) vant sensasjonelt det prestisjetunge slalåmrennet - foran Lucas Braathen og Henrik Kristoffersen på 2. og 3. plass.

PALLEN: Briten Dave Ryding (35) vant foran Lucas Braathen (22) og Henrik Kristoffersen (27).
  • Øystein Jarlsbo, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Det er latterlig deilig. Jeg er dritfornøyd, sier Lucas Braathen i et intervju med NRK etter å ha rykket fra 9. plass etter første omgang - til 2. plass bak briten Dave Ryding etter finaleomgangen.

Henrik Kristoffersen kjørte seg opp 21 plasser, fra 24. i første omgang - til 3. plass sammenlagt.

– Vi samler på pallplasser, det gjør vi. Det er et sjukt renn, sånn sett. Sykt kult med Dave (Ryding). Vi har trent masse sammen. Han er en veldig bra kar. Han er gammel og, han er en av «the old guys», sier Henrik Kristoffersen.

– Kult med Lucas også. Han viste at han ikke er en «one day wonder», tilføyde han på bakgrunn av Lucas Braathens rykk fra 29. plass til seier i Wengen sist helg.

Braathen overtok med pallplassen ledertrøyen i slalåmcupen.

– Endelig gjorde jeg det, uttalte Ryding med tanke på at han «endelig» slo sine norske venner og konkurrenter.

TRENINGSKOMPISER: Henrik Kristoffersen gratulerer Dave Ryding med historisk serier i verdenscupen og Kitzbühel.

35 år gamle Dave Ryding vant sitt første verdenscuprenn. Det er første gang en brite vinner et verdenscuprenn i alpint. For fem år siden ledet han etter første omgang i Kitzbühel, men måtte se seg slått av da suverene Marcel Hirscher i andre omgang.

– Det er så fine forhold. Du kan gjøre hva du vil, ga Lucas Braathen beskjed om etter sitt finaleløp - opp til Sebastian Foss-Solevåg på toppen.

Men det sa stopp for ham på kulen. Der var det over og ut.

Sebastian Foss-Solevåg (30) gjennomførte en nær perfekt førsteomgang i værvanskelige Kitzbühel lørdag morgen. Vel å merke hemmet av et brudd i tommelen. Det har medført at han ikke har kunnet trene på skikkelig vis, hvilket ikke kom til syne på noe vis da han kjørte inn til foreløpig 2. plass - ett hundredel bak da ledende Noel Clement.

– All fokus på franskmannen, uttalte Norges verdensmester i slalåm til NRK - selv etter at italieneren Alex Vintazer nærmest kjørte over evne og inn til ledelse 9/100 foran Foss-Solevåg.

Det betydde at han mente Noel Clement ville være konkurrenten han i praksis måtte klå i finaleomgangen, for å slå kloa i førstepremien på en million kroner. Clement mislyktes i andre omgang og endte på 15. plass, Alex Vinatzer på 18. plass. Foss-Solevåg var en av 11 som ikke kom til mål i finaleomgangen.

KJØRTE UT: Sebastian Foss-Solevåg var på vei mot topplasseringen, men hektet i finaleomgangen. Bildet er fra 1. omgang i Kitzbühel.

Lucas Braathen gjorde en feil som kostet ham dyrt i første omgang, men han var tross alt fornøyd med totalen og lå på 9. plass foran finalen - en uke etter at han rykket fra 29. plass til toppen av pallen i Wengen. Sensasjonsgutten (21) hadde 98/100 opp til Vinatzer, med andre ord ikke uoverkommelig.

Lucas Braathen svingte friskt inn til foreløpig ledelse, 27/100 foran til da ledende Henrik Kristoffersen.

Henrik Kristoffersen (27) av var i utgangspunktet dårligere stilt enn Braathen. Han fant, med egne ord, ikke rytmen i første omgang og tok seg til finalens topp 30 med 24. plass - 1,59 sekunder bak Sebastian Foss-Solevåg. Kristoffersen ledet i Wengen forrige helg, til han hektet fire porter før målstreken.

Han ristet på hodet etter å ha fullført denne gangen.

– Det er bedre, men ikke så bra. Det er som det er. Jeg tror det er mulig å kjøre fortere enn jeg gjorde, spesielt her i bunn. Hadde jeg ledet og kjørt slik, ville det sikkert vært ok. Uansett om jeg hopper til 10. plass, er det ikke godt nok, uttalte Henrik Kristoffersen i et intervju med NRK.

3. plassen til slutt var han imidlertid passe fornøyd med.

Les mer om

  1. OL 2022
  2. Vintersport
  3. Alpint
  4. Henrik Kristoffersen
  5. Lucas Braathen