Andrea løp ankeretappen i Holmenkollstafetten 56 dager før termin

Med en stor kul på magen løp Andrea Arentz fra Bondekvinnelaget de 500 meterne på ankeretappen i Holmenkollstafetten.

GRAVID: Andrea Arentz løp Holmenkollstafetten gravid i syvende måned.

– Den var tung. Jeg var litt skuffet over at jeg ikke hadde noen å springe mot. Det var ingen rundt meg da jeg kom på oppløpet, men det gikk overraskende bra, sier Arentz til Aftenposten etter å ha kommet i mål.

Arentz er samboer med tidligere kombinertløper Mikko Kokslien, som la opp før fjorårssesongen. Kokslien vant flere VM-medaljer i løpet av karrieren. Paret bor på Lillehammer, og har allerede en datter sammen. Nå venter de en gutt.

– Han var veldig redd for at jeg skulle falle. Men selv om jeg er gravid, så betyr ikke det at jeg ikke klarer å løfte bena, sier hun og ler.

Les også

Northug etter å løpt ankeretappe i Holmenkollstafetten: – Det var terningkast to

Oppfordrer til å trene under svangerskapet

For på magen til Arentz er en godt synlig kul. 6. juli, om 56 dager, har hun termin.

– Jeg var litt bekymret før start, så jeg varmet ikke opp eller noe sånn. Jeg tenkte at det holder å løpe 500 meter, men nå kunne jeg løpt lenger.

Gjengen som snart tobarnsmoren løp sammen med, kaller seg Bondekvinnelaget og er venner og bekjente der de fleste kommer fra gård. Arentz er selv vokst opp i Røldal.

NUMMER TO: Jakob blir nummer to i rekken for Mikko Kokslien og Andrea Arentz. Fra før har de Vilja, som nå er blitt to og et halvt år.

I studentklassen løp Arentz Bondekvinnelaget inn til en syvendeplass. Idrettsstudenten oppfordrer gravide til å være aktive i svangerskapet.

– Det er kjempebra å trene. Det har vist seg at det gjør både tiden etter, og under svangerskapet, bedre.

Tjalve og Gular vant

Drøye 18 minutter raskere enn Arentz og Bondekvinnelaget løp Kaitesi Ertzgaard IK Tjalve inn til seier i kvinneklassen på tiden 1:00:26.

Med navn som Hedda Hynne, Benedicte Hauge og to blad Ertzgaard slo IK Tjalve fjorårsvinner IL i BUL med hele halvannet minutt i 2019-utgaven av Holmenkollstafetten.

Rundt 52.000 løp rundt i Oslos gater lørdag, fordelt på nesten 3500 lag.

BLID: Kaitesi Ertzgaard var naturligvis i strålende humør etter at hun krysset målstreken til førsteplass for IK Tjalve i kvinneklassen.

Noen få minutter etter at Tjalve avgjorde kvinneklassen kom Torbjørn Lysne inn til seier for IL Gular i herreklassen på tiden 50:13. På Gular-laget løp blant annet Marius Vedvik, som i fjor sommer løp 10.000-meter i friidretts-EM.

Også i herreutgaven ble det pallplass på Oslo-laget Tjalve, som tok tredjeplassen bak Strindheim.

I kvinneklassen ble det tredjeplass til Varegg.