Da den colombianske rytteren spurtet mot seier, gjorde TV 2 et spesielt grep

TV 2 lot colombiansk radio kommentere avslutningen på søndagens Tour de France-etappe.

Johan Kaggestad og Christian Paasche var stille på oppløpet av søndagens Tour de France-etappe og lot colombiansk radio kommentere spurten.

Det så lenge ut som at Rafal Majka skulle vinne søndagens kuperte etappe i Tour de France, men den polske syklisten ble hentet inn i siste utforkjøring av Jarlinson Pantano. På oppløpet var Pantano totalt overlegen og spurtet inn til seier.

De to duellantene var en del av et opprinnelig 30-mannsbrudd som ble tynnet ut etter hvert som rytterne tok fatt på stigningene i Alpene.

Tom Dumoulin og Vincenzo Nibali ble for hete og slo til allerede før mektige Grand Colombier. Det straffet seg, for bak kom Rafal Majka og Ilnur Zakarin, som også fikk besøk av Jarlinson Pantano og Julian Alaphilippe.

Da de tok fatt på den siste stigningen var det bare Majka og Pantano igjen.

26-åringen fikk en luke med fire kilometer igjen til toppen, men etter å ha hatt et nestenuhell i veikanten på vei ned, kom colombianske Pantano tilbake.

Jarlinson Pantano vant søndagens etappe etter en imponerende avslutning.

TV 2s Christian Paasche og Johan Kaggestad lot colombiansk radio kommentere spurten da duoen kjempet mot hverandre den siste kilometeren. De ekstatiske kommentatorene viste stor glede da IAM-rytteren var suveren og tok sin første Tour de France-seier i karrieren.En annen som kan være fornøyd med utfallet av etappen er sammenlagtleder Chris Froome. Sammen med lagkameratene i Team Sky holdt de høyt tempo opp bakkene og nektet de nærmeste konkurrentene i sammendraget å spise inn på forspranget. Dermed har han fortsatt ett minutt og 47 sekunder ned til Bauke Mollema.

Som forventet ble klatreetappen for tøff for Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Sondre Holst Enger og Vegard Breen, som alle havnet langt nede på resultatlistene.

Stort brudd

Det store spørsmålet før etappen var om utfordrerne ville angripe sammenlagtleder Chris Froome og Team Sky, eller om ryttere som Nairo Quintana, Alejandro Valverde og Tejay van Garderen heller ville kjøre litt mer trygt og fokusere på pallplass.

— Jeg har stor sans for Chris Froome, men jeg håper noen virkelig tør å angripe den gule trøya, sa TV 2-ekspert Johan Kaggestad før start.

Froome og co holdt seg rolig i den første av seks kategoriserte stigninger, i et hovedfelt som ble styrt av Sky-ryttere i front. 30 ryttere, deriblant Vincenzo Nibali, Pierre Rolland og Sebastien Reichenbach, benyttet muligheten til å rykke fra i nedoverbakken etter klatringen og fikk raskt en luke på flere minutter.

Les også

Kristoff om uslåelige Cavendish: - Han er sprintkongen

Froome med kontroll

Med bruddet etablert og forsiktige sammenlagtfavoritter, holdt den utviklingen seglenge. Utbryterne økte avstanden til syv minutter, før blant andre Tom Dumoulin forsøkte å rykke fra resten av bruddet. Han lyktes helt frem til rytterne begynte på den største klatringen opp til Grand Colambier, da blant andre nederlenderen og Nibali datt av. På toppen og med 47 km igjen, var det kun to ryttere i tet, Rafal Majka og Ilnur Zakarin, med Julian Alaphilippe og Jarlinson Pantano jagende 30 sekunder bak.

Lengre bak hadde Froome og Sky fortsatt god kontroll på utfordrerne og holdt høyt nok tempo til at ingen klarte å rykke i fra.

Les også

Den franske favoritten bryter Tour de France

Avgjørende spurt

Alaphiille og Pantano hentet inn tetduoen i utforkjøringen, før Pantano fortsatte hardkjøret og kun fikk med seg Majka. Pantano regnes som den beste spurteren av de to og det var Majka åpenbart klar over.

Polakken forsøkte flere ganger å rykke fra opp det siste fjellet og til slutt lyktes han. Han fikk raskt en luke ned til Pantano, men dessverre for 26-åringen ble han hentet inn igjen på vei nedover. Dermed ble det spurtoppgjør og på oppløpet var Pantano sterkest.

Litt lenger bak i løypa hadde Sky fortsatt full kontroll på konkurrentene. De nektet å la noen rykke fra i siste klatring og alle kanonene kom trillende sakte i mål sammen.

Mandag venter en ny klatreetappe før hviledag på tirsdag.