FIFA-topp utlevert til USA

Og president Sepp Blatter hevder han blir utsatt for en heksejakt.

Både FIFA-president Sepp Blatter og -visepresident Juan Angel Napout er i trøbbel om dagen. Sistnevnte er nå utlevert til USA, mens førstnevnte må svare for seg torsdag.

FIFA-visepresident Juan Angel Napout ble tirsdag utlevert fra Sveits til USA.

Den 57 år gamle paraguayanske fotballtoppen trakk seg i helgen fra vervet som president i Det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol).

Tidlig i desember ble Napout pågrepet på et hotell i Zürich. Han er 1 av 16 personer som mistenkes for omfattende korrupsjon innenfor fotballens verden.

To amerikanske politimenn eskorterte Napout til New York. Det bekreftet Det sveitsiske justisdepartementet tirsdag.

Napout er utestengt fra all fotball. Han skal ha mottatt millioner av dollar i forbindelse med salget av markedsrettigheter rundt ulike fotballturneringer i Latin-Amerika.

Fotballtoppen samtykket til utlevering til USA, hvor det er blitt utstedt arrestordre mot ham.

Les også

FIFA: - Platini blir utestengt i årevis

Blatter: – En heksejakt

Samtidig har Sepp Blatter skrevet brev til FIFAs 209 medlemsland og forklart at han er uskyldig i anklagene om korrupsjon.

Blatter beskriver prosessen mot ham som en «heksejakt», ifølgeThe Guardian.

– Han har jobbet hardt med brevet, og han ser på denne uken og føler seg veldig sterk, sier hans rådgiver Hans-Joachim Eckert.

Torsdag skal Blatter avhøres av FIFAs etiske komité. Dagen etter er det UEFAs president Michel Platini sin tur til å svare på anklagene. Det dreier seg om en utbetaling på 17,2 millioner kroner fra FIFA til Blatter, som Platini styrte.

Ifølge Blatter og Platini handler det om arbeid som Platini gjorde for FIFA mellom 1998 og 2001. Utbetalingen ble ikke gjort før i 2011. Begge to er utestengt av FIFA mens etterforskningen pågår.

(NTB)

Les også

Platini-anken avvist: Utestengelsen opprettholdes

KOMMENTAR OM FIFA: