Sport

Skademareritt for Thorkildsen - kan være ute i ni måneder

Andreas Thorkildsen må opereres for å bli kvitt skadeproblemene.

Andreas Thorkildsen.
  • Håvard Karlsen

Andreas Thorkildsen blir ikke kvitt hofteskaden sin. Nå er det klart at han må opereres.

– Andreas Thorkildsen har gjennom lengre tid hatt en hofteskade som ikke har respondert tilstrekkelig på vanlig opptrening og treningstilpasning. Han skal derfor opereres for skaden i hofteleddets menisk, og må påregne en rehabiliterings-periode på seks til ni måneder før spydkasting blir aktuelt. Målsettingen for opptreningen er å kunne gjennomføre spydkast kommende sesong, for så å kunne forberede seg optimalt til Rio 2016, sier Ove Talsnes, lege for Friidrettsforbundet i en pressemelding.

Les også

Sesongen over for Thorkildsen

Spydesset måtte avbryte denne sesongen allerede midtsommers. Tiden etter har gått med til medisinske tester.– Jeg har vært plaget av skaden såpass lenge, at det oppleves greit at det nå foreligger en diagnose og en plan for å operere. Opptreningstiden vil bli lang, og jeg har slått meg til ro med at jeg må være tålmodig, og gjøre den treningsjobben som kreves. Det ligger i sakens natur at jeg har forsonet meg med at det neppe blir mye spydkasting neste sesong, men jeg er innstilt på, og motivert for, å gjøre den jobben som er nødvendig for å komme tilbake skadefri i OL-sesongen 2016, sier Andreas Thorkildsen.

— Må ta tiden han trenger

Sportssjef i friidrettsforbundet, Ronny Nilsen, er glad for at Thorkildsen nå har fått en diagnose på hva som feiler ham.

— Det er viktig at han får mulighet til å få en operasjon innen kort tid, sier Nilsen.

- Hva tenker du om at han er ute i seks-ni måneder?

— Han må bare ta den tiden som er nødvendig. Jeg er sikker på at han har muligheten til å komme tilbake på det nivået han har vist tidligere. Andreas sier selv at han er motivert til å legge ned arbeidet som krevet, sier Nilsen.

Les mer om

  1. Friidrett