Smith: - En deilig revansj!

Ingen Oilers-spillere var bedre i Bern enn Ruben Smith.

504277055_SB_3266_153E77AE9E7EFCB4210262BDC6D00158.jpg

Bern-Oilers 0-2

Med moren og faren på tribunen, storspilte Ruben Smith og stoppet det som kom av pucker i PostFinance Arena. En herlig måte å slå tilbake på for målvakten, som i likhet med resten av laget ikke har spilt helt opp mot sitt beste i eliteseriestarten.

— En deilig revansj, sier hovedpersonen selv med et stort smil

Etter formiddagstreningen snakket Aftenbladet lenge med Oilers-målvaktene. Statistisk sett har både Ruben Smith og Henrik Holm spilt langt bedre tidligere, men begge mente prestasjonene i serieåpningen hadde vært bedre enn det rent tallmessige. Mot Bern viste Smith storspill på direkten.

Du kunne se det fra første minutt. Rolig i bevegelsene, effektiv i forflytningen og hele tiden aktiv i kommunikasjonen med backene. Det ga seg etter hvert utslag i en rekke imponerende redninger, spesielt i første og tredje periode. Smith så pucken og slapp få returer. Til slutt kunne han gå av isen med 100 prosent i statistikken og et stort smil om munnen.

— Jeg tar en null i Bern. Jeg gjør det, altså, sa Oilers-målvakten leende rett etter kampslutt.

— Jeg har egentlig hatt en god følelse hele tiden. Egentlig er det bare kampen mot Sparta som jeg har vært misfornøyd med. Men ishockey er noen ganger sånn. Det handler om å ha litt flyt også – og i denne kampen fikk jeg veldig god hjelp av spillerne foran meg. Jeg vet ikke hvor mange skudd vi blokkerte, men det var mange.

- Hvordan er det mulig å slite mot M/S på torsdagen, for deretter å slå Bern på bortebane bare fem dager senere?

— Det er mye lettere å forsvare seg enn å skulle skape. Vi trakk tempoet ned og spilte disiplinert fra starten av. Litt som det M/S gjorde mot oss i DNB Arena, forklarer Smith.

Han får imidlertid ikke god tid til å nyte seieren over Bern. Grytidlig onsdag morgen setter Oilers seg på bussen med retning Zürich. Derfra går turen hjem til Stavanger og kampen mot serieleder Stjernen torsdag kveld.

— Jeg hadde trodd at det var en røverhistorie hvis du fortalte meg at vi skulle være i denne posisjonen før den siste kampen i gruppespillet. Nå kan vi faktisk gå videre i mesterligaen. Det er fantastisk å være en del av dette. Nå håper jeg bare vi girer om og viser kvalitet i den hjemlige serien også, sier Oilers-direktør Pål Higson.