Sport

Gutta på tour!

Ingen gliste bredere enn Østfold-golferne Lars Petter Brovold og Jan-Are larsen i Spania tirsdag ettermiddag. Etter knallharde kvalifiseringsrunder får de spille på Europatouren. <span style="font-size:12px;color:#006600; font-weight:bold">Debatt: <a href="http://debatt.aftenposten.no/Thread.asp?GroupID=76&amp;Group=Golf">Golf</a></span>

 • Svend Ole Kvilesjø

— Det har gått utforståelig fort, sa Brovold (Onsøy golfklubb) etter at han hadde fått en klem av kjæresten og gratulasjoner fra en haug med nordmenn på greenkanten på hull 18. - Nå er jeg på Europatouren! Av 1000 spillere som startet i første kvalifisering er jeg inne på en delt tiendeplass. Men etter disse seks knallharde dagene er jeg så sliten at jeg skal jobbe hardt for aldri å måtte gjennom en slik kvalifisering igjen, sier Brovold til golf.no. Jan-Are Larsen (Borregaard GK) er ikke mindre glad for at han igjen er inne i det gode selskap, for andre gang, etter at han denne sesesongen måtte nøye seg med å spille på den ikke fullt så prestisjetunge Challengetouren. Men siste runden ble tøff. På flere hull hadde han en score som tilsa at han ikke ville klare å havne blant de 35 beste. Men så begynte det sakte å gå hans vei. Det ble i hvert fall gjort, sier Larsen, som er like solsvidd og gliser like bredt som Brovold. - Da jeg satte en to og en halvmeters parputt på hull 14 (par 3) ble jeg vel ikke helt rolig, men det hjalp. Og da jeg traff fairwayen med driveren på hull 17 skjønte jeg at det ville gå veien, sier Larsen som til slutt endte på en delt 15. plass. Øyvind Rojahn er glad for at de to andre klarte det, men skulle gjerne vært inne blant de 35 beste selv. Første gang han klarte det var for 10 år siden. Og siden har det gått både opp og ned. Hva med ryktene om at han tenker på å legge opp? - Det ville jo være dumt å bekrefte det på en dag som denne. Det ser ut til at jeg får spille minst to av turneringene på europatouren neste år. Og da kan jeg sikkert ta meg fri hvis jeg har en annen jobb. Men jeg slutter jo ikke å spille golf, sier Rojahn. - Det er godt at både Jan-Are og Lars Petter klarte å komme med samtidig. Jan-Are har vært med på dette kjøret tidligere, og det kan Lars Petter ta stor lærdom av, mener Rojahn. - Lars Petter har vist en fantastisk innsats her på San Roque. Det er imponerende at han har klart å være så stabil. Etter førsterunden på 79 slag har han spilt fem runder kanongolf. Flere av verdens beste golfspillere, deriblant Vijay Singh og Ernie Els, er mer enn 190 cm. høye. Lars Petter Brovold er en meter og femognitti. - Når du er så høy har du mer å svinge med, men også mer å holde styr på. Men har du koordinasjon og styrke, er det en fordel å være lang, sier landslagssjef Pär Sundberg, som også er mektig imponert over Brovolds prestasjoner. Nå får Brovold og Larsen noen få rolige dager i Norge. en så skal det trenes hardt. Begge har meldt seg på til europatour-turneringen i Sør-Afrika og håper også å komme med i Hongkong. Brovold har gitt seg selv fire år på å bli en enda bedre golfspiller. Men nå er han bare sliten og glad.

 1. Les også

  To nordmenn til Europa

 2. Les også

  Alene på banen

 3. Les også

  Hull for hull med Brovold

 4. Les også

  Full kontroll på Brovold

 5. Les også

  Holder koken i Cadiz

 6. Les også

  - Brovold, a brilliant prospect!

 7. Les også

  Stabil Brovold i Spania

&lt;b&gt;&quot;Slike gutter det vil gamle Norge ha&quot;.&lt;/b&gt; Lars Petter Brovold og Jan Are Larsen gleder seg over suksessen sammen med landslagssjef Pär Sundberg(midten).

Les mer om

 1. Golf