Sport

Den svenske legenden hevder han lurte Zuccarello trill rundt i årevis: – Han hadde ikke kontroll

Peter Forsberg forteller hvordan han i flere år fikk Mats Zuccarello til å betale parkeringsbøtene sine.

Peter Forsberg og Mats Zuccarello spilte sammen i den svenske eliteserien i tre år.
  • Halvor Ekeland

Mats Zuccarello og den svenske ishockeylegenden Peter Forsberg spilte sammen i Modo i 2008–2010. Svensken hadde både OL-gull og VM-gull og var lenge en av verdens aller største hockeystjerner.

Mats Zuccarello, på sin side, var i ferd med å få fart på sin karrière. Han var 20 år da han kom til den svenske klubben, og dro derfra videre til spill i verdens ledende hockeynasjon, USA.

Slik gikk det med det norske hockeylaget i dag:

Les også

Norge fikk juling med Erna Solberg på tribunen

– Han hadde ikke kontroll

I TV-programmet «Frickens frukost» på svensk Eurosport, konfronterer Espen «Shampo» Knudsen Forsberg med noen rykter han har hørt.

– Jeg hørte noe om at han betalte bøtene dine i Modo, sier Shampo.

– Ja, stemmer. Det var jo dumt at du sa det, svarer Forsberg med et flir.

Han forteller videre om hvordan han lurte den norske hockeystjernen:

– Han hadde jo overhodet ingen kontroll og han fikk jo parkeringsbøter. Når jeg fikk parkeringsbøter, satte jeg dem på hans bil fordi han ikke sjekket hvilket registreringsnummer som sto på boten, forteller Forsberg.

Ifølge Forsberg ga Zuccarello bøtene videre til noen som betalte regningene sine. Dermed var det fritt frem for å sette flere bøter på bilen til den norske hockeystjernen.

– Jeg kunne bare sette mine bøter på hans bil, sier Forsberg med et stort smil om munnen.

Les også

«Sundby er smart nok til å innse at det kan hende at han aldri vinner i et mesterskap»

– En fantastisk spiller

Både Forsberg og Shampo er i OL som eksperter for Eurosport. De har spilt mot hverandre i NHL i mange år og kjenner hverandre godt.

De får senere spørsmål om hvem de foretrekker av Zuccarello og Henrik Lundqvist (Zuccarellos lagkamerat, keeperen i New York Rangers, journ.anm.). Da benytter Forsberg muligheten til å hylle den norske hockeyspilleren.

– Jeg spilte jo sammen med Zuccarello. Han er en fantastisk spiller og et fantastisk menneske, men jeg kan ikke svare noe annet enn Lundqvist, sier Forsberg.

– Jeg svarer selvsagt Zuccarello, svarer Shampo.

Norge tapte for øvrig sin kamp mot Sverige i OL på torsdag. Fredag tapte også det norske laget mot Finland. Sverige har vunnet sine to første kamper av OL-turneringen. De har spilt mot Tyskland og Norge.

Søndag møter Norge Tyskland til den siste og avgjørende kampen i gruppespillet. Da må Norge vinne for å ha mulighet til å gå videre til kvartfinale.

Mats Zuccarello har foreløpig ikke svart på vår henvendelse.

Les mer om

  1. OL
  2. Ishockey
  3. Svensk ishockey
  4. Mats Zuccarello