Sport

Lagkompis tok trøyen fra Nordhaug

En småskadet og skuffet Lars Petter Nordhaug mistet sammenlagtledelsen i Arctic Race.

Lars Petter Nordhaug fikk det tungt på lørdagens etappe og mistet ledertrøya i Arctic Race.
  • Kjetil Flygind

KVÆNANGSFJELLET (aftenposten.no): Sloveneren Simon Spilak fra Tatjusja vant den tredje etappen i Arctic Race of Norway da han spurtslo Belkins Steven Kruijswijk på Kvænangsfjellet.

Etappen på 132 kilometer fra Alta til Kvænangen ble avgjort da Spilak og Kruijswijk støtet fra mot slutten, og i mål var duoen 15 sekunder foran gruppen hvor Alexander Kristoff satt.

Sammenlagtleder Lars Petter Nordhaug satt i samme gruppe, men 38. plassen, og de 15 tapte sekundene, i tillegg til Kruijswijks bonussekunder, gjorde at Nordhaug mistet sin ledertrøye til lagkompisen.

— Unnskyld, sa Kruijswijk til Nordhaug da de to stoppet etter målpassering.

— Det går fint, svarte Nordhaug.

Slet

Men en skuffet Nordhaug hadde ikke nok å kjøre med på slutten, og da var det greit at lagkameraten tok over trøyen.

— Jeg slet veldig i dag. Jeg har hatt vondt i et kne i et par dager, men har ikke villet si noe. Men i dag kjente jeg det ganske bra, det var vondt. Også er jeg sliten etter Polen rundt, sa Nordhaug til Aftenposten.

Før han så gjorde det klart at han kun ønsket å snakke med TV 2 og ingen andre.

Alexander Kristoff kom i mål før Nordhaug på etappen, og det forteller litt om Nordhaugs problemer underveis på etappen.

— Jeg hadde ikke sjanse til å følge. Jeg prøvde da Spilak rykket, men kneet hemmet meg ganske mye. Jeg har prøvd ikke å tenke så mye på det, prøvd å late som ingenting, men det var ganske vondt i dag. Og restitusjonen mellom rittene jeg har kjørt har vært elendig. Jeg skjønner egentlig ikke hvordan jeg klarte å sykle så fort første dagen. I dag var jeg uansett helt tom. Og det virket som om alle andre kjørte mye fortere enn første dagen. Men det var nok bare jeg som kjørte saktere, sa Nordhaug.

- Hvordan var den følelsen da du kjørte opp her og skjønte at det ikke kom til å gå?

— Det er ikke gøy. Jeg trodde det kunne gå, men det er ikke noe jeg kunne ha gjort annerledes. Det gikk bare ikke fortere.

Alexander Kristoff sa etter etappen fra Honningsvåg til Alta i går, som han vant, at han skulle ta det rolig i dag. Men Stavanger-mannen er åpenbart fortsatt i så god form at han satt med helt inn til mål også på dagens etappe med målgang oppe på Kvænangsfjellet.

Det gjorde ikke Thor Hushovd. Grimstad-mannen sparte på kreftene til morgendagens avsluttende etappe som går i Tromsø.