Endelig har Forfang hatt en jul uten sykdom

Optimist før et av sesongens klart største begivenheter.

Johann André Forfang er spent før starten på Hoppuka.

Johann André Forfang har for første gang på flere år holdt seg unna sykdom i oppkjøringen til den tysk-østerrikske hoppuka. Det gir grunn til optimisme.

Lørdag innledes et av hoppsesongens desiderte høydepunkter med kvalifisering i Schattenbergbakken i Oberstdorf. Forfang går løs på karrierens fjerde hoppuke som den av de syv norske deltagerne med best resultater så langt denne vinteren.

Seieren i russiske Nizjnij Tagil bidrar sterkt til at han kun har fire hoppere foran seg på sammenlagtlisten i verdenscupen. Til forskjell fra tidligere år har også hoppukeoppladningen vært av beste sort.

– Det er vel første jul på lenge at jeg har klart å holde meg frisk. Jeg pleier gjerne å få en knekk når vi får en pause ved disse tider, smiler Tromsø-hopperen til NTB.

På pluss-siden

– Har du gjort noe spesielt for å holde deg frisk?

– Nei, det er bare stang-inn. Rett og slett flaks, ler Forfang, som håper det vil slå positivt ut at han går inn i hoppuka med velfylte lagre og godt med overskudd.

At sykdomsproblemene i oppkjøringen til de foregående hoppukene har satt sitt preg på det resultatmessige utbyttet, ser han ikke bort fra.

– Ikke som jeg har tenkt over, men det har helt sikkert påvirket meg. Det er ganske intense og lange dager her, så er du ikke på pluss-siden når du setter i gang, vil du merke det utover. Kanskje har det hatt noe å si, uten at jeg har tenkt over det, sier 23-åringen.

Tre ganger tidligere har han deltatt i hoppuka. Best gikk det i 2015/16-sesongen. Da endte han til slutt som nummer seks. For ett år siden sto han igjen som niendemann sammenlagt etter avslutningen i Bischofshofen.

Pirrende heistur

I Schattenbergbakken i Oberstdorf ble Tromsø-hopperen henholdsvis nummer åtte og syv 2015 og 2017 – etter at hoppukedebuten i 2014 hadde endt med 28.-plass. Kanskje fortsetter klatringen på resultatlistene søndag.

Forfang kan nesten ikke vente med å komme i gang med en av sesongens store opplevelser. Spesielt én ting ser 23-åringen litt ekstra frem til.

– Den første heisturen opp i tårnet i Oberstdorf, der du ser ut på folkehavet gjennom glassvinduene hele veien opp til tårnet, blir man så giret av. Jeg gleder meg virkelig til det, smiler det norske håpet.

Lørdag er det kvalifisering i Oberstdorf.

(©NTB)