Mowinckel kjørte ut i finaleomgangen

Mikaela Shiffrin vant overlegent i Italia.

Ragnhild Mowinckel kjørte ut i finaleomgangen i storslalåm i italienske Kronplatz tirsdag.

Mikaela Shiffrin knuste alle og vant storslalåmrennet i Kronplatz med 1,21 sekunders margin. Ragnhild Mowinckel kjørte ut i finaleomgangen.

Den amerikanske jenta var i en klasse for seg i den italienske løypa tirsdag. Etter første omgang ledet Shiffrin med 1,39 sekunder.

Selv om hun kjørte en kontrollert annen omgang, var verdenscuplederen nest raskest og kom i mål 1,21 sekunder foran franske Tessa Worley.

Med en totaltid på 2.04,75 tok den amerikanske 23-åringen sin 53. verdenscupseier i karrieren, den tiende bare denne sesongen.

– Løypa var perfekt i dag. Jeg var litt nervøs, ettersom jeg ikke gjorde det så godt her i fjor (kjørte ut i første omgang), og jeg heller aldri har kjørt ned hele bakken. Jeg har heller ikke fått trent så mye den siste tiden, så jeg er veldig glad, sa Shiffrin i et intervju med arrangøren.

– I annen omgang forsøkte jeg å late som jeg ikke ledet. Det fungerte godt, tilføyde hun.

Marta Bassino tok tredjeplassen, 1,57 sekunder bak Shiffrin.

Ragnhild Mowinckel, som lå på femteplass etter første omgang, så ut til å levere en god finaleomgang helt til uhellet var ute. Den norske 26-åringen kjørte raskt i toppen av løypa, men da det bratteste partiet kom, ble Mowinckel dratt litt ut og la igjen noe tid. Forsøket på å rette opp feilen endte med at den norske jenta gikk i bakken.

Dermed ble Kristin Lysdahl beste norske med 15.-plass, 4,01 sekunder bak Shiffrin. 22-åringen kjørte seg opp ni plasser fra 24.-plassen etter første omgang.

Kristine Gjelsten Haugen ble nummer 28, mens Mina Fürst Holtmann kjørte ut i første omgang. Thea Louise Stjernesund tok seg ikke til finaleomgangen.

(©NTB)