Sport

MMA-Jacobsen fortsatte seiersrekken

– Alt fungerte som det skulle, sier Alexander Jacobsen etter sin åttende strake seier.

VIL TIL UFC: Alexander Jacobsen har vunnet åtte strake MMA-kamper. Nå vil han ha innpass i verdens største MMA-organisasjon, UFC.
  • Magnus Wikan

Overgangen fra boksing til MMA må sies å være en suksess for Alexander Jacobsen. Etter å ha tapt sin første proffkamp, har 29-åringen fra Hjelteryggen vært umulig å få has på, noe seiersrekken understreker.

Før fredagens kamp mot Tom Green i London hadde Jacobsen vunnet syv på rad. Etterpå hadde rekken blitt forlenget til åtte.

– Når man er villig til å dø for sporten, så går det bra. Hardt arbeid betaler seg alltid, sier Jacobsen.

Hadde full kontroll

Foran tusenvis av tilskuere i O2 Arena dominerte Jacobsen den første runden, og hadde full kontroll på sin britiske motstander. Dominansen fortsatte i den andre runden, der Green stort sett ble liggende på ryggen. Den lange engelskmannen ga seg likevel ikke.

Les også

– Vinner jeg denne kampen, godtar jeg kun to ting

– Han er nok den aller tøffeste motstanderen jeg har møtt. Tidligere har jeg vunnet allerede i første eller andre runde, men Green ga seg aldri, forklarer Jacobsen.

I den siste runden var kampen noe jevnere, uten at det var til stor hjelp for hjemmehåpet. Jacobsen kunne juble for seier etter en enstemmig avgjørelse av dommerne.

– Jeg var 100 prosent sikker på at jeg kom til å vinne. Jeg holdt meg til kampplanen, la press på ham og fikk han ned i bakken. Alt fungerte som det skulle, sier Jacobsen, som gjorde treneren stolt.

– Det var en opplevelse å se ham i buret. Vi hadde terpet enormt på taktikken før kampen, og den fungerte perfekt. Det var gøy, sier trener Niclas Johansson.

– CV-en er god nok for UFC

Team Jacobsen håper at verdens største MMA-organisasjon, Ultimate Fighting Championship (UFC), fikk med seg prestasjonen. Etter å ha vist at han holder europeisk toppnivå i åtte strake kamper, mener han et innpass i UFC er et naturlig neste steg.

Les også

Brækhus ble utslitt av å detaljstyre alt

– Jeg har møtt de beste i Europa og slått dem, og jeg har gjort det med livet som innsats. Da bør jeg få noe igjen, sier Jacobsen.

29-åringen tilhører nå Cage Warriors, som blir sett på som siste stopp før UFC. Superstjernen Conor McGregor var, blant andre, innom Jacobsens orginasasjon før han ble en del av verdens største MMA-sirkus.

– For min del handler det bare om å være nok i media, for CV-en min er bedre enn mange av dem som har fått sjansen i UFC tidligere. Jeg har mye å vise til som både bokser og kickbokser, i tillegg til MMA-kampene mine. UFC må bare få øynene opp for meg, sier Jacobsen.

Vil ha tittelkamp

Dersom UFC-drømmen ikke går i oppfyllelse med det første, vil bare en tittelkamp i Cage Warriors være godt nok.

Det mener trener Johansson.

– Det er ikke snakk om noe annet. Alex har nå slått to av de beste britene, så vi er i posisjon til å kreve litt. Han er blitt 29 år, så han kan ikke gå i kamp etter kamp bare fordi det er gøy. Det må lede et sted, sier han, og fortsetter:

– Lettvektstittelen er åpen. Det er ingen som holder den. Cage Warriors bør sette opp en kamp med Alex om den tittelen.

Men en eventuell tittelkamp er ikke i Jacobsens tanker akkurat nå. Forslått etter fredagens kamp, er det nemlig noe annet han ser frem til.

– Jeg skal aller først ha sommerferie, sier han.

Les også

  1. Hallen var dekket av støv og knust glass. Så ble den totalforvandlet for Brækhus.

  2. Matilde (29) skrev de stygge kommentarene på kroppen. Nå har videoen av henne gått viralt.

  3. Slik er Maren Mjeldes liv i en av verdens største klubber

  4. Hjemmehåpet med klar beskjed: – Det vil være en tabbe å vrake meg fra VM

Les mer om

  1. MMA