Slapp med skrekken

Thor Hushovd veltet stygt i spurten om tredjeplassen, og fryktet brudd.

START: Bildet er fra starten av Ronde Van Vlaanderen.

Nordmannen veltet stygt i spurten om tredjeplass, og først trodde han det dreide seg om bruddskader i hånden. En undersøkelse på sykehus et par timer etterpå, ga positive svar.

– Ingenting er brukket, men ene hånden er kraftig forslått slik at han ikke klarer å røre fingrene. Knokene er også veldig hovne, ømme og vonde. Han går også med nakkekrage, som han skal ha på i tre dager fordi han slo nakken og ryggen kraftig. Thor har også smerter i hodet, men tror og håper at det ikke er hjernerystelse, sier trener Atle Kvålsvoll i en pressemelding.

Rundkast

Hushovd ble presset inn mot sikkerhetsgjerdet på oppløpet og landet på ryggen etter et rundkast. Rytterne hadde opp mot 80 km/t i innspurten, og en rytter nær nordmannens bakhjul veltet og tok med seg flere i fallet.

Også en gang tidligere i rittet var Hushovd innblandet i en massevelt, men da reiste han seg opp med en gang og syklet tilsynelatende uskadd videre.

– Jeg har hodesmerter, men på sykehuset sa de at det ikke var hjernerystelse. Men det kan komme en reaksjon litt senere, så her må jeg se an og ikke ta noen sjanser. Tross alt er jeg glad for at jeg kom ut av dette uten alvorlige skader. Nå skal jeg finne senga og hvile meg, fortalte Hushovd etter sykehusbesøket.

Har håp

Onsdagens klassiker, Gent – Wevelgem, går etter alt å dømme uten Hushovd på start. Men «klassikernes mor», Paris – Roubaix, gir han ikke opp.

– Jeg tror jeg er på start neste søndag, men dette vet jeg mer om når jeg får et par dager på meg. Hele kroppen er forslått så kroppen trenger tid på å restituere seg, jeg blir nok skikkelig støl de neste dagene.

Belgiske Stijn Devolder vant rittet for annet år på rad foran Hushovds lagkamerat i Cervélo Test Team, Heinrich Haussler. Gabriel Rasch, Edvald Boasson Hagen og Kurt Asle Arvesen endte et stykke ned på resultatlisten.