Hushovd: - Basso er sjanseløs

Ivan Basso vil ødelegge for Lance Armstrong i amerikanerens jakt på den sjette strake Tour de France-triumfen. Men Thor Hushovd tror Basso er sjanseløs mot sykkelfenomenet.

  • Erlend Nesje
    Erlend Nesje

Alpeduell. Basso og Armstrong holdt følge og smadret resten av konkurrentene i de to tøffeste etappene i Pyreneene. Før Tour-rytterne i dag starter på nye fjelletapper i Alpene, skiller det kun 1,17 minutter mellom Armstrong og hans italienske konkurrent.— Jeg mener jeg er god nok til å vinne Tour de France allerede i år. For meg ville det vært en perfekt måte å hedre Marco Pantini på. At han døde på en slik grusom måte, var et tap for sykkelsporten, sier italieneren.Pantani er den siste italieneren som vant Tour de France. I 1998 vant "Piraten" både Touren og Giro'd'Italia. I februar døde Pantani etter en overdose kokain, og hele det italienske sykkelmiljøet var i sjokk i flere måneder.Basso ble nummer syv sammenlagt i fjorårets Tour. Likevel ble han sparket ut av Fassa Bortolo-laget. Men danske Bjarne Riis så det utrolige potensialet til Basso, og hentet ham til CSC-laget foran årets sesong, der han blant annet ble lagkamerat med Kurt Asle Arvesen.

- Uhell må til

Basso har blitt en mye bedre temporytter etter klubbskiftet. Men det er likevel få som tror han kan hamle opp med Armstrong den siste uken. Heller ikke Thor Hushovd.- Slik jeg ser det, har ikke Basso noen sjanse. Han kommer til å tape tre og et halvt minutt på lørdagens flate tempoetappe. Basso har virket utrolig sterk i fjellene, men jeg tror Armstrong må ha en velt eller et annet uhell for å tape sin sjette Tour de France-seier, sier Hushovd til Aftenposten.Seks etapper gjenstår av Tour de France. To av dem er individuelle tempoetapper, og den ene av den meget tøffe slaget: 15,5 kilometer rett opp til L'Alpe d'Huez i morgen.I dag skal det sykles 180,5 kilometer fra Valréas til Villard-de-Lans, også en etappe av den beinharde sorten med flere tøffe 1. kategori-stigninger.Torsdagens 204,5 kilometer lange etappe mellom Bourg-D'-Oisan og Le Grand-Bornand er heller ikke av det lette slaget. Fredagens etappe er ikke så kupert, lørdag er det en flat 55 kilometer lang tempoetappe og søndag er det paddeflatt på den siste etappen inn mot Paris. Det betyr at Basso og hans CSC-lagkamerater bør gjøre fremstøtene i løpet av de tre neste dagene.

Armstrong frykter Basso

CSCs sportsdirektør Bjarne Riis tror Basso vil vinne Tour de France. Men kanskje ikke allerede i år.- Jeg tror helt sikkert han vil vinne i løpet av et par-tre år, men kanskje ikke allerede nå, sier Riis, som skryter enormt av sin nye italiener.De aller, aller fleste tror Armstrong vil bli historisk når feltet kjører opp Champs-Elysées på den siste etappen søndag. Men Armstrong selv vil ikke starte feiringen av sin sjette strake Tour-seier på forhånd.- Vi tar Basso seriøst. Han er supersterk og helt klart en trussel for meg. Jeg vet at han kommer til å kjøre godt i Alpene og på den avsluttende tempoetappen. Det var også derfor vi prøvde å få ham over på US Postal-laget før årets sesong, sier Armstrong om sin hovedutfordrer.TV2 KL. 12.00

<b>Favoritten.</b>Lance Armstrong har vist styrke i årets Tour de France, og ligger meget godt an til å vinne sin sjette strake sammenlagtseier i Tour de France. Her etter å ha slått Ivan Basso på målstreken på lørdagens kongeetappe på Plateu de Beille.
<b>Utfordreren.</b>Ivan Basso vant fjelletappen opp mot La Mongie sist fredag, etter å ha spurtbeseiret Lance Armstrong. Nå vil italieneren snyte storfavoritt Lance Armstrong for konfekten - sammenlagtseieren - i årets Tour.