Sport

Thorkildsen velger ekstra trening før sesongstart

Andreas Thorkildsen innleder sesongen i amerikanske Eugene og koster på seg en måneds ekstra trening før sesongdebuten i år.

Andreas Thorkildsen hadde en skuffende sesong i fjor. I år er EM det store målet.

— Jeg innleder i Eugene 31. mai. Det betyr at jeg får en måneds ekstra trening, men det passer også svært godt inn på grunn av treningsleiren min i San Diego. Dessuten står ikke spyd på programmet i Diamond League-åpningen i Doha i år, forteller Thorkildsen til NTB.

Han har hatt for vane å kaste første konkurranse i Doha i begynnelsen av mai. Deretter har han gjerne tatt turen til stevnet i Shanghai midt i mai, men dette programmet forandrer han på i år.

— Shanghai er droppet på grunn av all reisingen og flyttingen fram og tilbake over flere tidssoner, forklarer Thorkildsen.

Det betyr at etter Eugene-stevnet kommer han hjem til Norge for å forberede Bislett Games 11. juni. Deretter står lag-EM i 1. divisjon i Tallinn for tur.

Respekt

Andreas Thorkildsen legger ikke skjul på at målet i år er å sette seg skikkelig i respekt blant konkurrentene fra start av, men han toner likevel litt ned forventningene til sesongåpningen i Eugene.

— Selvfølgelig er det en fordel hvis teknikk og alt kan stemme fra første konkurranse, men historisk sett har det vist seg vanskelig. Ofte har det vært slik at jeg har trengt et stevne eller to på å komme skikkelig i gang.

— Derfor må jeg bare innrømme at jeg har større forventninger til Bislett enn Eugene. På Bislett bør jeg klare å kaste skikkelig stabilt rent teknisk, sier Thorkildsen.

Han har den norske rekorden i spyd med 91,59 mener nettopp fra Bislett, så det er en bane han trives godt på, men det er en stund siden Thorkildsen var over 90 meter sist. Det skjedde i NM på Byrkjelo i 2011. Der klarte han 90,61 meter etter et kjempekast. I år håper han å kunne se 90-meteren igjen.

Hovedmålet er Zürich

I år er det store målet for Andreas Thorkildsen, sammen med de fleste andre norske friidrettsutøverne, EM i Zürich fra 12. til 17. august. Der skal Thorkildsen tilbake på mesterskapstronen igjen.

— EM i Zürich er det viktigste i år, men foreløpig har jeg ikke tenkt så langt fram. Jeg har i alle fall ikke tenkt på noe opplegg og oppkjøring før EM. De planene kan ikke legges før jeg ser hva som har skjedd rent prestasjonsmessig tidligere i sesongen, forklarer Thorkildsen.

Han forteller om et helt normalt konkurranseopplegg i år. Det blir ti-tolv konkurranser på ham, stort sett de samme som han har vært med i de siste sesongene.

— Alle stevnene jeg stiller i, blir like viktige. Jeg kommer til å gå for å vinne der jeg stiller opp. Jeg ser også kun på denne sesongen og tenker ikke videre, verken til VM neste år eller OL i 2016. For meg spiller det ingen rolle om det er EM, VM eller OL som står på mesterskapsprogrammet, sier Andreas Thorkildsen til NTB. (©NTB)

SPORTSDØGNET

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Andreas Thorkildsen