Tror Larvik er bedre nå

Györ har slått Larvik med seks mål to ganger i vinter. Det uroer ikke Ole Gustav Gjekstad før Mesterliga-finalene.

BEDRE: Tonje Larsen (til h.) er bedre i knærne og kan nå spille angrep. Det er et stort pluss for Larvik, mener Ole Gustav Gjekstad.
  • Arne Hole

LARVIK (Aftenposten.no): – Vi har et bedre lag nå enn da serien startet i høst. Og vi har et lag hvor mange av spillerne har spilt final før. Det er en god ballast når du skal være med på store ting, sier Larvik-treneren før den første finalen i Arena Larvik søndag ettermiddag klokken 16.45. Grunnen til at laget er bedre nå enn ved sesongstart begrunner Gjekstad slik:

  • Tonje Larsen er bedre i knærne og kan også spille i angrep.
  • Nora Mørk er tilbake etter to års skadefravær.
  • Strukturen i laget har ikke vært så komplett tidligere på sesongen.
  • Det er sjelden at det er færre skader i laget i mai enn ved sesongstart.

Györs finalehistorie tør være kjent. Laget har vært i syv E-cupfinaler og tapt samtlige. Også det tror Gjekstad kan bli fordel Larvik.

— Det er ikke sikkert at Györ-spillerne tenker på det når kampen starter, men hvis det begynner å butte mot slutten, er det minner som kan dukke opp. I tillegg må Györ stille med favorittstemplet. De har vært det beste laget i Europa i år. Det er vi som er i utfordrerrollen. De i grønne trøyer føler at de må vinne. Hos oss vil lysten til å vinne være større enn frykten for å tape, mener Larvik-sjefen, som er ute etter sin første Mesterliga-triumf. Da Larvik vant i 2011, ble laget ledet av Tor Odvar Moen, som etter eget ønske gikk tilbake til assistentrollen.

Etter at puljespillet i Mesterligaen var unnagjort, havnet Györ og Larvik sammen i hovedrunden. Larvik tapte 18-24 hjemme og 24-30 borte.

— I begge de kampene hadde vi en timinuttersperiode som var svært dårlig. Vi har sett på video hva vi klart og tydelig må være bedre på. Jeg føler allerede at vi har en god kampplan, og selv om dette er to lag som kjenner hverandre godt, tror jeg vi kan overraske Györ litt. Men vi må spille håndball i 60 minutter for å vinne, sier Gjekstad, som ikke har lagt opp til noen spesiell taktikk mot Heidi Løke.

  • Våre strekspillere har scoret like mye som Løke i Champions League, sier Larvik-treneren og smiler.

Heidi Løke har 56 scoringer, Isabel Blanco 46. I tillegg har Pernille Wibe markert seg.

Men aller flest Mesterliga-scoringer av spillerne på banen søndag har Linn-Kristin Riegelhuth Koren sørget for; 71. Fordel Larvik?