Sport

Larvik kan miste eliteserielisensen. Håndballforbundet godtar ikke egenkapitalløsning.

Larvik kan komme seg unna konkursspøkelset etter å ha satt opp et nytt årsmøte nok en gang, men eliteserielisensen henger i en tynn tråd.

Larvik er i trøbbel om dagen. Foto: Robert Wengler / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix

  • Anders Møllersen

Grunnen er at Norges håndballforbunds eliteserienemnda ikke vil godta Larviks løsning til å oppfylle kravet om positiv egenkapital ved utgangen av 2018. Det kreves for å få elitelisens for 2019/20-sesongen.

At håndballforbundets nemnda ikke godtar løsningen fremkommer av Larviks årsberetning, som ble lagt frem på torsdagens årsmøte.

– Vi har hatt dialog med forbundet, og har i våre øyne gjort det vi har fått beskjed om. Jeg er uansett glad for at investorer, Gro og Anja (Hammerseng-Edin), som har jobbet for klubben, ikke har satt dette som krav for videre drift. De er ute etter å redde merkevaren, så får vi se når de ønsker å ta opp kampen, sa styreleder Cathrine Svendsen til Aftenposten etter torsdagens møte.

Det var Østlands-Posten som først omtalte saken.

Larvik har de siste årene slitt stort økonomisk. Selv om klubbens drift har gått med overskudd de siste tre årene, har det vært vansker med å innfri forbundets egenkapitalkrav.

Les også

Larvik håndballklubb vil forsøke å fortsette driften: – Det er fortsatt håp

LHK startet året med en samlet negativ egenkapital på over fem millioner kroner, men mente at de klarte egenkapitalkravet gjennom et investeringsselskap som klubben har etablert sammen med lokale investorer og idrettsforeningen Larvik Turn som hadde en saldo på seks millioner. Det skulle gjøre at klubben var cirka 700.000 i pluss på slutten av året.

Får ny behandling

Men dette ble ikke godtatt av håndballforbundets eliteserienemnda.

«Styret vil bestride Eliteserienemndas foreløpige konklusjon og fortsetter arbeidet med sikte på å få tildelt eliteserielisens også for sesongen 2019/2020. Styret understreker likevel at det er vesentlig usikkerhet knyttet til hvorvidt klubben tildeles eliteserielisens», skriver Larvik-styret i årsberetningen.

Denne nyheten kommer på toppen av de økonomiske problemene som har gjort at Larvik ikke har kunnet betale regninger eller lønne spillere og ansatte de siste ukene.

Les også

Larvik kjemper for livet. Styret ber om mer tid.

Utsatte konkursavgjørelse

Larviks håp er at nemnda vil skifte mening etter å ha tatt en titt på tallene igjen, noe de vil gjøre ettersom det ble satt opp et nytt årsmøte nok en gang.

Styret kom onsdag kveld frem til at de mener de skal komme seg unna konkurs, etter at blant annet Anja Hammerseng-Edin har jobbet for å redde klubben, og fikk årsmøtedeltagerne med på å utsette avgjørelsen om å være eller ikke være til et nytt ekstraordinært årsmøte 28. mars.

– Jeg tenker at det er det beste som kunne skje. Nå fikk vi sikret oss to uker til å sette opp et nytt styre og komme opp med en god plan, sa styreleder Svendsen, som dermed må belage seg på to nye uker som styrets leder.

Utsettelsen betyr også at nemnda vil ta en ny titt på tallene etter det nye årsmøtet.

– Da er det de papirene som blir sendt til nemnda, så går det løpet videre med de planene, sier håndballforbundets generalsekretær, Erik Langerud, til Aftenposten.

Hvis eliteserienemnda kommer til samme konklusjon også etter det årsmøtet, så kan Larvik anke avgjørelsen til påtalenemnda i forbundet.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Larvik HK