Lihaug bytter trener: – Han kan bli verdens beste bokser

Tim Robin Lihaug gjør grep for å nå verdenstoppen i boksing. 24-åringen får nå base i Hamburg under vingene til Mahir Oral.

Mahir Oral (til høyre) skal trene Tim Robin Lihaug.

Den 24 år gamle bergenseren varmet opp for Cecilia Brækhus i Bergen i februar, men måtte gi tapt for Tomas Adamek på poeng i en kamp mange mente Lihaug burde vunnet.

Siden den gang har han trent hardt, og ifølge ham selv har han aldri vært bedre trent inn i en oppkjøring.

Lihaug ser for seg å gå to kamper til i 2017 og får nå base i tyske Hamburg. Der skal han trenes av den meritterte bokseren Mahir Oral.

Tim Robin Lihaug (t.v.) får base i Hamburg og ny trener i Mahir Oral. Her fra kampen mot Tomas Adamek fra Tsjekkia under «The Nordic Rumble» i Oslo Spektrum i februar. Den kampen tapte Lihaug på poeng. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Les også

Møtet med jordskjelvofferet rørte lagkameratene til tårer: – Det har vært veldig tungt

Tyskeren har 28 seirer (11 på knockout) og kun fire tap på CV-en gjennom sin karriere og mener den nye eleven har muligheten til å nå langt. Svært langt.

– I løpet av 2018 kan han bli verdens beste bokser (i sin vektklasse), sier tyskeren til NTB på telefon fra Hamburg.

Mahir Oral (til venstre) skal hjelpe Tim Robin Lihaug med å nå verdenstoppen. Her fra tyskerens VM-kamp mot Hurrikan Sebastian Sylvester i 2010. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Til Tyskland

Lihaug rykket opp fra super mellomvekt til lett tungvekt i 2016 og starter nå jobben med å nå toppen i sin vektklasse.

24-åringen har 19 proffkamper på samvittigheten, hvorav 16 har endt med seier. Ni ganger har han avsluttet kampene i sin favør som følge av knockout eller teknisk knockout.

Nå starter et nytt kapittel i bergenserens boksekarriere.

– Jeg kommer til å bo i Hamburg store deler av året og ha lange treningsperioder med ham (Oral). Han var en god bokser selv, så jeg tror jeg kan lære mye, sier Lihaug og legger til at de to ble kjent da tyskeren trente en annen utøver Lihaug sparret med i Tyskland.

– Nå kommer jeg til en gym i Hamburg med et proft miljø, og det har jeg ikke hatt muligheten til i Norge. Jeg kommer inn i et miljø med mange proffboksere, og hele opplegget blir langt mer profesjonelt.

Trenger tid

Mahir Oral oppdaget Lihaug da nordmannen bokset mot sitt barndomsidol Arthur Abraham i 2016.

Lihaug holdt ut i åtte runder mot den svært rutinerte bokseren, men til slutt måtte daværende trener Thomas Hansvoll kaste inn håndkleet.

Oral, som selv møtte Abraham i 2009 og tapte på teknisk knockout, sier Lihaug trenger litt mer tid for å hamle opp med boksere av Abrahams kaliber.

– For å vinne toppkamper, trenger han mer erfaring. Talentet er 100 prosent der, og jeg tror Tim kan slå de beste bokserne i verden, forklarer han og påpeker at Lihaugs treningsmotivasjon og unge alder taler til hans fordel.

– Når han bruker hele sitt talent kan han slå alle. Han er høy og rask, men vet ikke helt ennå når tidspunktet er inne for å angripe. Jeg ønsker å bruke min erfaring, og etter at jeg så kampen hans vet jeg hva han trenger.