Sport

Supertalentet spurtet inn til VM-medalje

Sondre Holst Enger sikret norsk sykkeltriumf.

Sondre Holst Enger syklet inn til bronse i U23-VM.
  • Nicolai Olsen
    Fædrelandsvennen

FIRENZE (fvn.no): Team Plussbank-rytter Sondre Holst Enger (19) ble nummer tre på U23-VM-fellestarten.

— Det var herlig. Jeg merket at det ble spurt, og det var to foran. Kjipt at vi ikke tok igjen dem, men det var godt å vinne spurten i hovedfeltet, sier Holst Enger til Fædrelandsvennen.

Kjempetalentet fra Horten, men som representerer Grimstad-laget Team Plussbank, tok bronse på den 172 kilometer lange U23-VM-fellesstarten. Holst Enger vant spurten i hovedfeltet, men da var allerede to andre ryttere som hadde passert mållinja.

Nordmannen kunne ikke gjøre stort med overlegne Matej Mohoric. Sloveneren sikret gullet etter å ha rykket fra konkurrentene et stykke før mål. Hans luke til sølvvinner Louis Meintjes fra Sør-Afrika var på knappe tre sekunder.

— Dette er det beste løpet i min karriere. Jeg er veldig stolt over denne medaljen, sier 19-åringen.

Får skryt

Sportssjef i Team Plussbank, Atle Kvålsvoll, er stum av beundring for unggutten.

— Det er virkelig stort det Sondre leverte i dag. Han lå foran lenge og tok flere føringer. I tillegg hadde han nok krefter igjen, etter så lenge på sykkelen, å få til en slik spurt. Det bekrefter det vanvittige potensialet han har, sier Kvålsvoll.

Nå er spørsmålet om Grimstad-laget klarer å holde på stortalentet sitt.

— Jeg må tenke mer på det. Plussbank har gjort en flott jobb med meg i år, og det merkes nå. Jeg er jo i toppen, så det er gøy, sier Holst Enger, og legger til.

— Det kan være godt for utviklingen min å ta ett år til i Plussbank.

Det er et valg Kvålsvoll håper 19-åringen skal ta.

— Å få medalje i et VM er den beste markedsføringen man kan få. For treningsbase er det lurt med ett år til i Grimstad. Der kan vi hvert fall garantere et opplegg for ham, sier Atle Kvålsvoll.