Bjørnstad falt til 18. plass

Henrik Bjørnstad endte på 18. plass i Scandinavian Masters søndag. For mange bogeyer på siste runde ødela en topplassering i golfproffens internasjonale comeback.

Media: Bjørnstad falt til 18. plassEtter strålende spill i turneringens første halvdel av turneringen, var Oslo-gutten mer på det jevne de to siste dagene. Søndag gikk han inn til ett slag under par etter fem bogeyer. Det holdt til 18. plass, totalt tolv slag under par.

— Jeg er topp fornøyd. Det er klart det kunne gått enda bedre, men sånn er det alltid. Jeg er på vei tilbake til toppformen og da er det ikke noen grunn til å klage, sa Bjørnstad til VG Nett.

Bjørnstad startet bra på søndagens runde, og noterte seg for fem birdier etter ni hull. Men på de siste ni slet han mer og fikk bogey på hull 12, 16 og 18. Dermed klarte ikke Bjørnstad å bli direkte kvalifisert til neste turnering på Europatouren. Bjørnstad måtte ha vært blant de ti beste i Sverige for å få plass i Gleneagles neste uke.

Scandinavian Masters var 26-åringens internasjonale comeback etter at han i fjor valgte å legge opp. I våres begynte han imidlertid å satse igjen og ble tildelt et frikort for å spille i turneringen.

Østfoldingene Lars Petter Brovold og Jan-Are Larsen klarte ikke cuten fredag.

Australske Mark Hensby vant turneringen etter å ha spilt omspill mot hjemmehåpet Henrik Stenson. De endte begge på hele 22 slag under par etter etter 72 hull, men Hensby ble for sterk i omspillet.

Henrik Bjørnstad endte på 18. plass i Scandinavian Masters søndag.