Sport

Schaus: – Jeg siktet på krysset og banket til

Med sin sene scoring reddet Nick Schaus Oilers-sesongen.

MATCHVINNER: Nick Schaus (i midten) har hatt en ujevn førstesesong i Oilers-drakten. Men da det gjaldt som mest dukket den amerikanske backen opp og ga Stavanger nytt liv i semifinaleserien mot Lillehammer.
  • Kristian Oftedal Kvendseth
    Kristian Oftedal Kvendseth

Lillehammer – Oilers 2-3:

Onsdag. Merk datoen, hold av kvelden. Med ryggen mot veggen og sommerferien farlig nærme, dukket Nick Schaus opp og ga Oilers nytt liv. Da den amerikanske backen ble spilt fri tre minutter før slutt og hamret pucken i krysset, eksploderte hele Oilers-benken i kollektiv lettelse. 3-2-scoringen avgjorde hockeydramaet i Kristins Hall på Lillehammer og sørget for at drømmen om NM-finalene lever for et Oilers-lag som har slitt så langt i sluttspillet.

– Jeg siktet på krysset og bare banket til, forklarer Schaus til Aftenbladet like etter kampslutt på Lillehammer.

I bortegarderoben var det høy musikk og full jubel i minuttene etter at seieren var sikret. Et tap ville betydd sommerferie for Oilers-spillere og en pinlig exit fra sluttspillet. Etter seieren lever håpet om ny pokal i premieskapet i DNB Arena.

Endelig leverte Oilers

Petter Thoresen var både fornøyd og lettet etter kampen.

– Det er dette som er hockey, gliser Oilers-treneren til Aftenbladet.

Han fikk se sine spillere komme ut og sette standarden fra start i kampen de måtte vinne. Og da Henrik Medhus ordnet 2-0 tidlig i 2. periode, så det da også ut til å gå Oilers sin vei. Men Lillehammer er kjent for aldri å gi opp. 0-2 ble til 2-2 – og i sluttminuttene kunne det egentlig gått begge veier før Schaus dukket opp og avgjorde.

Les også

Oilers måtte vinne – og gjorde det

Tilfeldig var det imidlertid ikke at Oilers vant. Stavanger er bedre enn Lillehammer, og klarte for første gang i semifinaleserien å komme opp på samme nivå innsatsmessig som sine rivaler fra OL-byen. Da ble det ikke uventet seier mot et oppofrende og heroisk kjempende Lillehammer.

– Innsatsen og engasjementet til spillerne var veldig bra. Vi var litt mer på i denne kampen enn vi har vært tidligere. Seieren var helt fortjent, sier trener Petter Thoresen.

Duket for hockeyfest

Onsdag kveld spilles den sjuende og avgjørende kampen i Stavanger. Vinneren tar seg til NM-finalen. Taperen tar sommerferie. Så enkelt, så vanskelig.

– Vi gleder oss veldig. Nå er vi tilbake i serien og har hjemmebanefordelen i kamp sju. Heldigvis klarte vi å ikke la oss stresse for mye av presset. Nå skal vi slå tilbake i DNB Arena, sier Christian-Dahl Andersen.

Der får Oilers etter alt å dømme tilbake Tommy Kristiansen – som sto over kamp 6 med sykdom, og Lars-Peder Nagel, som er hjemme i påvente av å bli far.

Det kan fort tippe seieren i Oilers sin favør. Begge er viktige spillere for et Stavanger-lag som nå er tilbake i førersetet i semifinaleserien.

– Lillehammer er gode. De gir oss kamp hver eneste gang. Nå skal vi holde skuldrene lavt og bare kjøre på videre i neste kamp. Troen i spillergruppen er god og denne seieren forsterker selvfølgelig inntrykket av at vi har et godt nok lag til å vinne. Samtidig er det dette vi lever for som hockeyspillere. Å spille avgjørende kamper med stort press er det kjekkeste som finnes, sier Nick Schaus – vel vitende om at han reddet Oilers-sesongen med sin sene scoring på Lillehammer.

Les også

  1. VIF-spillerne stengte garderoben etter nytt tap

  2. Tredje strake VIF-tap

Les mer om

  1. Ishockey