Skår i gleden for FyllingenBergen

Fullstendig overkjøring på banen, men bare noen timer tidligere kom den kjipe beskjeden.

FyllingenBergen slo Radnicki Kragujevac i Bergen.

FyllingenBergen — SRB HC Radnicki Kragujevac (Serbia) 35-28 (21-12)

I en kamp der alt gikk FyllingenBergen sin vei, var det en beskjed som kom noen timer i forveien som preget trener Vidar Gjesdal.

Med Andreas Ungesson ute med avrevet korsbånd, var det en tung beskjed å få, når Viktor Sandberg fikk tilsvarende beskjed i dag. Det var derfor gledelig å se Iben René Hvidsten tilbake fra sykdom.

— Vi er glad for alle vi kan få tilbake slik situasjonen vår er nå. Vi trenger resten av de vi har, sier treneren.

For Viktor Sandberg betyr det at sesongen er over for hans del. Selv om laget hans vant solid, var det tungt å se lagkameratene fra tribunen.

— Det er tungt, men selvfølgelig gøy at vi vinner, sier en tydelig skuffet Sandberg.

Forberedt på lavt nivå

Nivået på de serbiske motstanderne var ikke imponerende. Og med enda en mann på skadelisten benyttet Gjesdal muligheten til å gi flest mulig spilletid.

— I dag prioriter vi å gi de ferske spillerne våre mye tid på banen Og de trenger litt mer tid, så da svinger det naturlig en del.

Treneren var forberedt på at de skulle være bedre enn serberne, men forventer forbedringer til morgendagens kamp.

— Vi må være mer konsentrerte, det er vi ikke god nok til enda. Vi slurver mye utover kampen, og det går ikke. Vi må være mer stabil over tid, sier treneren.

Fra tribunen fikk Sandberg se lagkameratene sine kjøre over Radnicki fra start til slutt. Han tror laget har store muligheter til å komme langt.

— I dag ser det ganske enkelt ut, men det finnes tøffere lag i turneringen. Men det er gode muligheter for å nå langt.

Fullstending overkjøring

Kampen startet godt, Eivind Tangen satte inn kampens første mål, og etter det så de ikke seg tilbake. Forsvaret gjorde en solid jobb bakerst, og de få gangene serberne kom seg gjennom, nektet Lars Eggen Rismark motstanderne mål.

Keeper Nenad Lekic fikk stoppet noen av FyllingenBergen sine kontringer, men han måtte fortsatt plukke mange baller ut av nettet. Etter 22 minutter ledet de gulkledde med ti mål.

Etter en rekordkjapp pause, ifølge speaker, kom serberne ut på banen med mer fart og mot. Det holdt i fem minutter.

Gjesdal slapp til ungguttene, og fra sin kantposisjon fikk Sindre Heldal inn noen flotte fulltreffere. Pål Kalvenes kom inn i målet, han fortsatte der Rismark begynte i første omgang, og viste solid keeperspill.

FyllingenBergen økte ikke ledelsen noe mer, men har et solid forsprang på Radnicki til morgendagens returoppgjør, som også spilles i Framohallen.