Sport

Reiste hjem i tårer sist i London-OL: Har mye å revansjere nå

Ingvill Måkestad Bovim vil gi alt for å nå sitt første og kanskje siste OL

LANGT NEDE: Ingvill Måkestad Bovim var svært lei seg da hun gikk glipp av OL i London i 2012. Nå håper hun på revansj i Rio de Janeiro i år. Arkivfoto: Heiko Junge, NTB scanpix.

 • Øystein Vik

— Ingvill har ekstra lyst til ikke bare å bli tatt ut til OL, men også å komme dit godt forberedt, sier Knut Jæger Hansen, Ingvill Måkestad Bovims trener.

Les også

Tårevåt OL-exit for Måkestad Bovim

Les også

Måkestad: - Jeg er veldig, veldig skuffet

Norske idrettsinteresserte husker godt Bovims fortvilelse da hun gikk glipp av OL i London for fire år siden. På trening rett før avreise til England skadet hun akillesen, og det endte med en gråtkvalt pressekonferanse i OL der det ble klart at hun måtte reise hjem uten å få løpe 1500 meter.

Bovim fortalte til pressen at hun skrek og var utrøstelig da hun fikk vite at London-OL gikk i vasken.

— I OL i London kunne hun ha tatt medalje. Nå under OL i Rio de Janeiro er det finaleplass som er målet, sier Hansen.

Les også

Hun løper for verdensrekord i Oslo

Les også

Mattelærer slettet løperekorden til Grete Waitz

To operasjoner og en fødsel

Siden OL i London har Bovim vært gjennom to akillesoperasjoner og en fødsel. Fødselen førte til at 2013-sesongen gikk i vasken. Den andre akillesoperasjonen gjorde at deler av 2014 ble spolert. Da hun skulle gjøre comeback i 2015, fikk hun strekk og mistet dermed VM.

Dermed er gjennombruddet med 6. plass i VM i 2011 aldri blitt skikkelig blitt fulgt opp. Før nå, håper hun.

Les også

Måkestad Bovim er godt foran OL-skjema

Les også

Bovims 90 dager i Sør-Afrika skal gi OL-suksess

— Nå er det ingen store ting som har satt meg tilbake, selv om det for oss som driver på dette nivå, stadig er småting man må ta hensyn til. Men nå ser det stort sett bra ut for mitt vedkommende, sa Bovim til NTB på pressekonferansen før torsdagens Bislett Games.

I et intervju med BT tidligere har Bovim slått fast at hun føler hun har noe ugjort.

— Det er litt å revansjere.

Drømmemilen

I Bislett Games torsdag skal Bovim løpe en engelsk mil, noe som ikke er OL-øvelse. Men det blir likevel en viktig pekepinn på hvordan formen er. For så langt i år har det ikke helt stemt for 34-åringen fra Odda. Sykdom ødela to konkurranser i Kina i mai, og Bovim har ennå nesten fem sekunder ned til OL-kravet på 1500 meter som er 4.05,50 i forhold til det hun har prestert tidligere i år.

– Et ørlite press ligger det nok i kravet til Rio, men det handler jo mest om å konkurrere og løpe så fort som mulig, så bør det går greit. Så gjelder det å finne den riktige balansegangen, slik at en ikke brenner alt kruttet nå i jakten på kravet, for da er det jo ikke noe å gå på i august, når toppformen virkelig skal være der, sier Bovim til NTB.

BLIDERE NÅ: Ingvill Måkestad Bovim smiler godt i forkant av Bislett Games. NTB SCANPIX

Hun har noen konkurranser på seg til å ta OL-kravet, før EM i Amsterdam om en måned som er den siste muligheten til å kvalifisere seg til OL.

— Ingvill er i bedring. Hun ligger litt bak der hun skulle vært på grunn av sykdommen hun har hatt, men jeg er ikke stresset med tanke på OL-kravet, sier Hansen. Treneren sier Bovim har bedre kondis enn noensinne, men at hun ikke har fått trent nok fart.

— Men den gode jobben hun har gjort i vinter gjør at jeg tror hun kommer til å bli bedre og bedre, sier Hansen.

Pedersen stresser ikke

Isabelle Pedersen (100 meter hekk) har heller ikke klart OL-kravet denne sesongen. Hun har løpt på 13.29 så langt i år. OL-kravet er 12,90, så det er et stykke ned. Men forløsningen kan komme allerede under Bislett Games.

— Jeg stresser ikke mye med dette, for jeg vet jeg er med enn god nok for det OL-kravet. Nå handler det bare om å få det til, men jeg har mye mer ro i kroppen nå enn hva som var tilfelle i fjor. Derfor er planen å ta det kravet på torsdag (under Bislett Games), sier Pedersen.

Les mer om

 1. Friidrett

Relevante artikler

 1. SPORT

  Isabelle Pedersen er skadefri for første gang på sju år. Det har ikke hodet hennes skjønt.

 2. SPORT

  Måkestad Bovim så vidt til EM-finalen

 3. SPORT

  Vurderte å legge opp etter OL-vrakingen

 4. SPORT

  Klar tale fra Måkestad Bovim: - Jeg har noe i et OL å gjøre

 5. SPORT

  Verdenseliten tvinges til å bli grønne

 6. SPORT

  Ikke OL-tur for Bovim: «Vanskelig å akseptere»