Valgte Sandefjord framfor spansk World Tour-ritt

Lars Petter Nordhaug prioriterer å kjøre på hjemmebane.

KORTREIST: Lars Petter Nordhaug forklarer her hvordan han opplevde en av Tour de France-etappene i sommer. Snart skal Nøtterøy-karen til Sandefjord for en dag.

Lars Petter Nordhaug klarte seg flott gjennom debuten i Tour de France og har fått mye skryt. Fredag får de sykkelinteresserte i Vestfold se ham i Sandefjord.

Den norske Belkin-rytteren skulle egentlig ha kjørt World Tour-rittet i San Sebastian i Spania lørdag, men han ble fristilt av laget sitt, slik at han kan være med i det populære og tradisjonelle gaterittet på hjemmebane i Sandefjord.

Han har deltatt i dette rittet seks ganger, men aldri har han kommet så å si direkte fra Tour de France. Det er det andre ryttere som har gjort med Thor Hushovd i spissen.

Forrige gang Nordhaug kjørte Sandefjord Grand Prix kjørte han på Sky-laget. Den gangen vant Edvald Boasson Hagen foran Gabriel Rasch og Stuart O'Grady i Sandefjord-gatene. Nordhaug endte på fjerdeplass.

Alexander Kristoff er også med i Sandefjord sammen med den lovende og spurtsterke unggutten Sondre Holst Enger fra Tønsberg. Han kjører for Team Plussbank og skal forsøke å ta opp kampen med spurteksperten Kristoff.

Arrangøren har jobbet iherdig med å få flere internasjonale stjerner til å komme til Sandefjord. Både Tour de France-vinner Chris Froome og spurtkongen Mark Cavendish er kontaktet, men ingen av dem har svart på invitasjonen, noe som nok betyr at de ikke kommer.

Heller ikke Thor Hushovd kan kjøre i Sandefjord i år i og med at det norske gaterittet kolliderer med Polen Rundt, der Hushovd skal delta med laget sitt, BMC Racing.

(©NTB)