Sport

Mol og Sørum klare for semifinale i Sveits

Sandvolleyballspillerne Anders Mol og Christian Sørum er i semifinalen i femstjernersturnering i Gstaad etter seier over brasilianerne Guto/Saymon fredag.

Sandvolleyballspillerne Anders Mol (t.v.) og Christian Sørum. Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix

 • NTB

Det var nettopp i turneringen i Gstaad at den norske sandvolleyballduoen vant sin første turnering i fjor. De er nå på god vei til å gjenta bedriften.

De er klare for semifinale etter en komfortabel seier mot den brasilianske duoen i kvartfinalen fredag ettermiddag. De norske verdensenerne vant 21-14, 21–17.

Mol og Sørum tok tidlig initiativet i kampen. De gikk rett i kommandoen i det første settet og fikk tidlig en luke. Den ga de aldri fra seg og tok det første settet greit 21–14.

Det andre settet ble også dominert av nordmennene. De gikk kjapt opp i en komfortbal ledelse, og selv om motstanderen hentet inn noen poeng mot slutten, var den norske duoen aldri truet.

I semifinalen venter Bruno Oscar Schmidt og Evandro Goncalves Oliveira fra Brasil. Det er et lag Mol og Sørum kjenner til. Det var brasilianerne som endte duoens seiersrekke i juni. Før nederlaget mot Schmidt og Oliveira i finalen i firestjernersturneringen i Polen hadde nordmennene 23 strake seire.

 • LEST DENNE? Mol og Sørum ble inspirert av fotballjentene før VM-suksessen: – Vi er litt i samme båt

Slet tidligere på dagen

Kvartfinalen var Mol og Sørums andre kamp for dagen.

Tidligere fredag måtte de ha tre sett for å avgjøre oppgjøret mot det amerikanske paret Jacob Gibb/Tyler Crabb. Det etter at Mol og Sørum rotet bort en solid ledelse i det første settet.

Også i det andre settet kom de norske gutta godt i gang og tok ledelsen 6–3. Ledelsen ble etter hvert økt til 12-4, et forsprang Gibb og Crabb aldri klarte å hente inn. Mol og Sørum dro til slutt settet i havn med 21–11.

Dermed måtte kampen avgjøres med et siste og tredje sett.

Der fulgte lagene hverandre til 2-2, men da takket Mol og Sørum amerikanerne for følget. De norske gutta jobbet seg til en trepoengsledelse (7–4) som skulle vise seg å bli avgjørende. Nordmennene kontrollerte inn settet til 15–8. Dermed vant de kampen 2–1 i sett.

Mol/Sørum tok seg direkte til åttendedelsfinale etter å ha vunnet begge kampene i gruppespillet. Der var det sveitsiske Quentin Mètral/Yves Haussener, og russiske Nikita Ljamin/Taras Myskiv som måtte se seg slått av det norske paret.

Semifinaler og finale spilles lørdag.

(©NTB)

Les mer om

 1. Christian Sørum
 2. Anders Mol
 3. Sandvolleyball

Relevante artikler

 1. SPORT

  Mol og Sørum vant storturnering i Sveits for andre år på rad: – Jeg er målløs

 2. SPORT

  Mol og Sørum vant nok en storturnering i sandvolleyball: – Vi følte oss som dritt

 3. SPORT

  Mol og Sørum tapte for verdensmesterne

 4. SPORT

  Mol og Sørum til finale i Japan

 5. SPORT

  Seiersrekken til de norske sandvolleyballstjernene røk

 6. SPORT

  Mol og Sørum klare for kvartfinalen i Roma