Sport

OL-gull teller mer enn verdensrekord for Warholm

Trener Leif Olav Alnes sier som Ole Brumm: «Ja, takk, begge deler». Det er ikke hans elev Karsten Warholm enig i.

SPRUDLENDE HUMØR: Karsten Warholm og trener Leif Olav Alnes er ofte i sprudlende humør som her i Molde lørdag formiddag. Det har også duoen grunn til etter en perfekt 2019-sesong.
  • Jarle Mordal

Utsagnet ovenfor kom etter en forespørsel fra journalisten om hva som topper ønskelista for 2020 hvis Warholm skulle få velge; OL-gull eller verdensrekord på 400 meter hekk.

– Jeg ser annerledes på det. Mens en verdensrekord er på lån, vil det være en enorm prestasjon å ta OL-gull, sier Karsten Warholm.

Han kan se tilbake på en perfekt sesong som en av friidrettens aller største navn. Ja, han er ranket som nummer to i verden uansett gren – og nylig kåret til Europas aller største stjerne – bak amerikanske Noah Lyles.

Sistnevnte vant VM-gull på 200 meter i Doha for en måned siden, Warholm fra Dimna IL kopierte triumfen fra 2017-VM i London da han tok et nytt gull på langhekken.

Les også

Warholm fikk prestisjetung pris

– Hvis det skulle bli OL-gull i Tokyo neste år har du vunnet alt på 400 meter hekk. Får vi da se deg mer en ny distanse?

– Nei, jeg vil nok fortsatt ha fokus på hekk, sier 23-åringen.

– Hvorfor har dere lykkes med solid framgang i flere år?

– Vi er kompatible og har et felles verdigrunnlag. Ikke alltid er vi enige, men vi finner de beste løsninger etter å ha diskutert vegvalg. Min far sa alltid; dyrk uenigheten, da bringer du verden framover. Karsten har også en ekstremt velutviklet evne til konstruktive refleksjoner, skryter trener Alnes av sin elev.

– Husk at vi vant ikke mange løp i 2018, men framgangen var påtakelig, legger Alnes og Warholm til.

De så bak resultatene når kanskje andre bare noterte Diamond League-nederlag for Samba i 2018. I år slo Team Warholm kraftig tilbake og vant alt og nærmer seg også verdensrekorden med stormskritt. Nå er Warholm nest best på distansen historisk sett.

Les også

Warholm ble slått gang på gang. Vendepunktet kom da han tok et oppgjør med seg selv.

VM i Kina uaktuelt

– Hva skjer med innendørssesongen over nyttår, nytt mesterskap på 400 meter flatt?

– Nei, det frister ikke siden VM går i Kina, sier Warholm selv og får umiddelbar positiv respons fra treneren, som var skeptisk også til at Warholm skulle løpe innendørs-EM i mars. Det gikk veldig bra etter et fantastisk løp der han tangerte europarekorden med 45,05 sekunder.

– Vi så på faren for skader og la opp taktikken deretter. Karsten er såpass rask at han kom foran alle fra start av. Og da ble vi enige om at tre gode treningsøkter kunne inngå som trening i Glasgow-EM, fastslår Leif Olav Alnes.

Men moro innendørs blir det i vinter - i Ulsteinhallen.

28. februar skal Karsten Warholm International arrangeres for andre året på rad.

– Det er faktisk på bursdagen min, sier hovedpersonen. Som fyller 24 år da og innbyr til friidrettsfest i sin egen leikegrind.

Blant 83 nominerte vant Tone Gravvold og Karsten Warholm prisene som 100-årets utøvere i Møre og Romsdal lørdag. Her sammen med Ole Jørstad i NIF og fylkesmann Rigmor Brøste.

– Vi kan ikke si så mye om programmet ennå, men det blir enda bedre enn i år, lover Warholm og Alnes.

Årets utgave, som gikk 25. januar, ble en publikumssuksess med stinn brakke og enormt trykk på tribunen.

Vi møtte Team Warholm lørdag morgen ved frokosten på Scandic Hotell Seilet i Molde.

Der vi fikk se at det å være en verdensstjerne også kan få stjålet tid og krefter. Warholm tok seg tid til selfier med fansen. Men både han og trener Leif Olav Alnes vet at det i framtida ikke må gå på bekostning av arbeidet som er nødvendig for å legge ned treningsmessig.

Målet i 2020 er OL-gull. Energilekkasje kan være den største utfordringa, men trolig takler duoen også det.

Les også

Karsten Warholm kan bli årets mannlige friidrettsutøver i verden

Vant gjev pris

Helga toppet seg lørdag kveld for Karsten Warholm da han ble kåret til århundrets utøver under idrettskretsens jubileumsgalla i Bjørnsonhuset.

Tone Gravvold (42) fra Surnadal IL, med 11 gull i Paralympics, vant ditto pris blant damene.

Les mer om

  1. Karsten Warholm
  2. Leif Olav Alnes
  3. Friidrett