Sport

Regjeringen med større millionstøtte til Antidoping Norge

Bevilgningene til Antidoping Norge øker med 1,45 millioner kroner.

Trine Skei Grande bekrefter at støtten til Antidoping Norge styrkes.
  • Christian Skare Stendal

Det bekrefter kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (Venstre) overfor Adresseavisen.

Antidoping Norge finansieres gjennom tippemidlene og får i 2020 totalt 38,01 millioner kroner. Økningen tilsvarer altså like i underkant av fire prosent.

– Selv om vi ikke har en visepresident i Wada (Verdens antidopingbyrå), velger vi likevel å ha fullt trøkk på det internasjonale arbeidet. Vi har et veldig godt fagmiljø i Norge, og vi trenger å ha noen som står opp internasjonalt for de idealene vi bygger norsk idrett på, sier Skei Grande.

Linda Hofstad Helleland er avtroppende visepresident i Wada.

  • LEST DENNE? Dopingskandalen ruller videre. Derfor klarer ikke Helleland å stole på IOC og Russland.

Trine Skei Grande er klar på at hun vil at den økte pengestøtten skal brukes på internasjonalt antidopingarbeid. Økningen for 2020 tilsvarer beløpet Antidoping Norge i fjor fikk for å være sekretariat for visepresidenten i Wada. Den summen legges inn som en økning for å styrke den ordinære virksomheten.

– Vi vil at Antidoping Norge skal ha egne ansattressurser til å jobbe internasjonalt, som kan prioritere å delta på møter og aktivt påvirke internasjonalt, sier hun.

– Det er en stor jobb å gjøre, og Norge driver idretten etter noen idealer som flere også burde følge, legger Grande til.

Tildelingen kommer i kjølvannet av at Wada denne uken bestemte seg for å utestenge Russland fra OL og VM de neste fire årene.

Da vi spurte Halvor Byfuglien i Antidoping Norge om en kommentar til dette torsdag kveld, svarte kommunikasjonslederen følgende på tekstmelding:

«Vi vil avvente til vi har fått tilskudd og tilskuddsbrev».

Byfuglien opplyser at de vil motta tilskudd og tilskuddsbrev etter at kongen holder statsråd på Slottet fredag klokken 12.00.

Les mer om

  1. Doping
  2. Wada
  3. Linda Hofstad Helleland