Målløs Haaland nesten usynlig for City

(RB Leipzig-Manchester City 1–1) Erling Braut Haaland (22) ble fullstendig nøytralisert av Leipzig-forsvaret. Det ble en frustrerende kveld for nordmannen.

City-manager Pep Guardiola ble irritert da han fikk spørsmål fra BT Sport om han var fornøyd med første omgang – etter 1–1-oppgjøret i åttedelsfinalen i Champions League.

– Nei, jeg var veldig fornøyd med hele kampen, ikke bare første omgang, svarte Guardiola.

– Selv om de kom inn i kampen?

– Hva forventer du? At vi spiller en vennskapskamp her?

– Kom igjen! Enkelte forventer at vi skal komme hit og vinne 5–0. Det er ikke virkeligheten. Det er vanskelig.

Om Haaland sier Guardiola:

– Han er hundre prosent tilpasset i Manchester City. Vi må finne ham oftere.

Erling Braut Haaland og Pep Guardiola etter matchen.

Haaland blir beskrevet som «poor», altså svak, av lokalavisen Manchester Evening News, der 22-åringen får en femmer på børsen – svakest hos de lyseblå.

– Etter at Guardiola måtte forsvare Haaland og City for å se forutsigbare ut, var det ingen mangel på løp, men han fikk rett og lett ingen service på RB Arena, skriver avisen.

Videre heter det i begrunnelsen:

– Han klarte ikke å skjule frustrasjonen sin i andre omgang, og skjøt utenfor på sin eneste sjanse. Hans mangel på innflytelse var utenfor hans kontroll da lagkameratene ignorerte ham gang på gang.

Grafikk: www.sofascore.com

Riyad Mahrez fant riktignok åpningen for City, som tok ledelsen – og en stund hadde full kontroll på åttedelsoppgjøret i Champions League.

Men Leipzig kom sterkt tilbake etter først å ha fått en leksjon i pasningsspill fra City, som måtte klare seg uten en syk Kevin De Bruyne.

– Det var vanskelig i første omgang. 26 prosent ballbesittelse er ikke nok. Annen omgang var helt annerledes. Bedre sent enn aldri, sier Leipzig-sjef Marco Rose til BT Sport.

1–1: Joško Gvardiol jubler for 1–1-scoringen.

Den kroatiske midtstopperen Joško Gvardiol, som storspilte i fotball-VM i Qatar og som har blitt koblet til en rekke storklubber, blant annet Liverpool og Manchester City, var råsterk i feltet – og utlignet til 1–1.

I motsatt ende av banen hadde Joško Gvardiol & co. bortimot full kontroll på Erling Braut Haaland, som kun én gang kom seg skikkelig løs – men jærbuen måtte avslutte med høyrefoten, og det ble et sleivete treff.

Haaland hadde bare syv touch før hvilen, færrest av samtlige på banen, til tross for enorm City-dominans i ballbesittelse.

Leipzig kom seg betydelig mer med i kampen etter hvilen, noe som også ga mer bakrom for den norske spissen, men han ble sjelden forsøkt brukt – og nesten aldri funnet.

Derfor var den tidvis en tydelig frustrert City-spiss på RB Arena i Leipzig.

– Noen frustrerende matcher, noen frustrerende perioder må du gå gjennom. Det var en frustrerende kamp, for han blir ikke satt opp skikkelig, sier Erik Thorstvedt i TV 2s CL-studio.

– Han er fem-ti prosent under det normale, supplerer Morten Langli.

– Men når du har over ett mål i snitt per kamp, så kan du ikke kappe hue av ham, legger han til.