Sport

To kast holdt for Thorkildsen

Andreas Thorkildsen kom, kastet to ganger, tok en prat med pressefolkene og sikret NM-gullet med 80,91 meter som bestekast.

SUVEREN: Andreas Thorkildsen trengte bare å kaste to ganger for å vinne NM.

— Jeg mener at jeg bør være en kandidat til kongepokalen med dette kastet, sa Thorkildsen etter at han hadde avbrutt konkurransen. Om det holder får vi vite søndag ettermiddag. Foreløpig kjemper han trolig med kappgjengeren Erik Tysse og hekkeløperen Øyvind Strømmen Kjerpeset.

— Jeg følte meg rett og slett ikke 100 prosent i dag (lørdag), så jeg er fornøyd med resultatet. Jeg kom hit kun for å vinne NM-gullet, sa Thorkildsen. Han slo kasteren som tok sølvet med over ti meter, for sølvvinner Størk Avelsgaard Lien fra Stjørdal stoppet på 70,48 meter.

— Ville det ikke vært fin trening å ha kastet alle seks kastene?

— Jeg følte meg ikke så bra at jeg så noen vits i det. Teknikken var for ustabil. Det så dere i og med at de to kastene mine varierte fra 74 til 81 meter, sa han.

Thorkildsen innledet konkurransen med et kast på 74,21 meter, men gjorde de vel 3500 tilskuerne mer fornøyd da han i annen omgang kastet over 80. ## To stevner igjen

Nå gjenstår det to stevner for ham før sesongen er over for i år. Det har vært en sesong med svært ujevne resultater. Han har slitt med tekniske ting så å si hele tiden, og det var en liten nedtur for ham å ende som nummer sju i VM.

— Nå skal jeg gjennom en skikkelig kastøkt på trening onsdag. Deretter kaster jeg i Zagreb tirsdag om halvannen uke, før jeg avslutter i Brussel (Diamond League). Det kan gi en bra flyt på slutten av denne sesongen, uten at jeg pådrar meg noen skader eller andre ting som ikke er bra, fortalte Thorkildsen.

Han sa at kroppen har fungert veldig bra i det siste.

— Jeg føler jeg har vært nær det nivået som har gjort at jeg har kastet langt før, sa han i Greveskogen idrettspark lørdag.

Ser mot neste år

Nå er målet til Thorkildsen å få til et par gode resultater i de to stevnene som gjenstår.

— Å fullføre på en grei måte nå vil være bra før oppkjøringen til neste sesong starter. Den sesongen har jeg allerede begynt å tenke på. Da blir EM i Zürich det store målet. Zürich er et sted jeg liker meg og har gode minner fra, sa han.

— Denne sesongen har jeg ikke stresset så mye med det rent resultatmessige, for oppkjøringen i fjor høst ble mye ødelagt av skader. Det dro jeg med meg inn i sesongen. I høst blir utgangspunktet et helt annet, sa Thorkildsen, som starter oppkjøringen mot 2014-sesongen i november.

— Brukbar oppvarming og et brukbart annetkast, oppsummerte trener Åsmund Martinsen Thorkildsens NM-innsats overfor NTB.

— Jeg hadde håpet at han skulle tatt alle seks kastene, men han følte seg ikke helt pigg i dag. Jeg synes også han kastet bra, sa Martinsen. (©NTB)

Les også

  1. Kjerpeset satte ny mesterskapsrekord

  2. NM-gull til lillebror Ingebrigtsen

  3. Svorteviks revansje

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Andreas Thorkildsen