Isabelle Pedersen skal i aksjon i dag: - Kjempefornøyd om jeg tar norsk rekord

Det er ikke få ganger hun har fått spørsmål om det ikke snart er på tide at Christina Vukicevics 12,74 blir slettet fra listene.

I dag er det alvor for Isabelle Pedersen i friidretts-VM. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
  • NTB

I formiddag er det først kvalifisering på 100 meter hekk. Senere på kvelden kommer en eventuell semifinale.

– Akkurat nå er ikke det prioriteringen. På fredag er prioriteringen at jeg skal ut og løpe en god start. Den starten fram til den første hekken er det viktigste i det løpet. Det handler om det punktet, og det er bare å fortsette å jobbe fram mot det. Den drillen og den jobben må fortsettes. Det har ingen hensikt å sirkulere rundt en tid, sa Pedersen da hun møtte den norske pressen tidligere denne uken.

Les også

Bare én ting er godt nok for Isabelle Pedersen og treneren i VM

Hovedmål

Da var det ennå noen dager til alvoret tok til. Jenta fra Bergen virket som vanlig rolig og fattet og med selvtilliten på plass.

– Målet for denne sesongen var å ta denne finaleplassen. Selvfølgelig er det også mange delmål, og de er like viktige som å ta selve hovedmålet. Jeg vil være kjempefornøyd om jeg tar norsk rekord, men skuffet om jeg tar norsk rekord og det ikke holder til finale. Det er der jeg veldig gjerne vil være.

– På Bislett satte du personlig rekord med 12,75. Er du der du trodde du skulle være etter Bislett?

– Ja, absolutt. jeg føler meg mye friskere og piggere og raskere enn jeg gjorde på Bislett. Det som gjorde at det ikke ble norsk rekord på Bislett var at jeg hadde en ufyselig dårlig tiende hekk. Jeg ser ut som en kråke over den hekken. Da lå jeg an til en klikketid på 12,69. Jeg ser veldig fram til å se hva jeg kan få til her.

Les også

Den merkelige måten Usain Bolt løper på, forundrer forskerne: – Det utfordrer konvensjonell visdom

Tyngre

Etter Bislett ble Pedersen syk. Det gjorde at hun ikke kunne reise til europacup for lag i finske Vasa. Tidene hennes i Ostrava (13,12) og Monaco (13,03) har heller ikke holdt samme klasse som i starten på sesongen. Det skal sies at Isabelle Pedersen er kjent for å toppe form i tide, og hun vil ganske sikkert løpe under 13 blank her i London.

– Den sykdommen du hadde, ble du satt tilbake av den?

– Jeg tror ikke den sykdommen har fryktelig mye å si for resultatet her i London. Jeg fikk en forkjølelse og ble ganske tett. I stedet for å smitte et helt landslag, bestemte jeg meg for holde meg hjemme i Oslo. Dessuten så vi på værmeldingen at det ville bli være veldig dårlig vær i Finland. Da er det fort at man blir satt utenfor i fire uker, i stedet for å være borte i én og en halv uke.

Ostrava-smellen forklarer hun slik. 13,12 var langt svakere enn ventet etter den gode sesongstarten.

– Det som skjedde i Ostrava var det at jeg løp fortere enn jeg var vant til å gjøre fordi det hadde vært en uke med mye mindre trening enn jeg ellers ville ha gjennomført. Sykdommen gjorde at det ble lite trening, og da jeg kom tilbake til konkurranser knuste jeg gjentatte ganger kneet mitt inn i hekker i stedet. Derfor ble tiden dårlig.

I dag er det ingen grunn til at kneet hennes skal knuse noe som helst.