Sport

Norges landslagskeeper tror motstanderne slipper å bli dusjet i urin

I helgen kommer det til å koke i håndballhallen under Champions League-sluttspillet i Budapest. Ungarske fans har et frynsete rykte.

Kari Aalvik Grimsbø er klar for semifinalen i Mesterligaen.
  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

I helgen er det semifinaler og finale i Mesterligaen i håndball for kvinner. Og Norge er godt representert i sluttspillet.

Semifinalene spilles lørdag, og i den første kampen møtes Herrems Vardar Skopje tittelforsvarer Bucuresti. I den andre er det enda flere nordmenn når Györ med Nora Mørk og Kari Aalvik Grimsbø møter Buducnost Podgorica fra Montenegro.

Les også

Herrem kan møte landslagsvenninnene i Champions League-finalen: – Dette har vært verdens lengste uke i venting

Sluttspillet spilles i Budapest, og der venter en heksegryte på spillerne. Ungarske fans er kjent for å skape liv, både på godt og vondt.

I kvartfinalekampen mellom Bucuresti og ungarske Ferencváros opplevde rumenernes keeper å få kastet urin i hodet, mynter og lightere, samtidig som fansen ropte rasistiske ukvemsord mot bortelaget.

– Aldri opplevd slik

Men slike episoder har ikke Kari Aalvik Grimsø, keeper på Györ opplevd.

– Jeg har bare positive erfaringer med våre fans. Men enkelte plasser blander det seg inn fotballfans med håndballfansen, og da blir stemningen dratt opp. De er flinke til å lage lyd, og engasjerer seg veldig, men det skjer av og til episoder som ikke er så veldig bra. Ferencváros-fansen har et litt dårlig rykte på seg, og jeg har aldri opplevd at våre fans har kommet med noe lignende, sier hun til Adresseavisen.

Les også

Derfor fortjener Kari Aalvik Grimsbø trøndersk idretts høyeste utmerkelse

I fjor tapte Györ finalen mot CSM Bucharest på straffespark, og Grimsbø beskriver en fantastisk ramme rundt de to siste kampene.

– Det er håndball på toppnivå, og det er masse folk og god stemning. Det var ingen dårlige tendenser i fjor, og det er jo de samme lagene som møtes i år, og derfor sikkert mye av det samme publikumet. Jeg håper det blir en fest med bare positive hendelser, sier hun.

Fire sterke lag

Györ går inn i semifinalen som favoritter, men Grimsbø mener at de er nødt ti l å spille på sitt beste for å komme til finalen.

– Jeg synes de fire lagene som er igjen er utrolig sterke lag. Vi må forberede oss så godt vi kan, og om vi spiller på det nivået vi kan har vi en god mulighet til å vinne. Men om vi ikke helt har dagen, kan det bli veldig tøft. Men jeg tror det blir en jevn og tett kamp i morgen, sier hun.

Les også

Herrem returnerer til Norge – gjør comeback i gamleklubben

Årets semifinaleoppsett er identisk med fjorårets, og da ble Vardar, som i dag Herrem spiller i, knust av CSM Bucharest. Grimsbø tror likevel sjansen er større for at hun kommer til å møte landslagsvenninnen i finalen i år.

– Jeg synes Vardar har et sterkere lag i år enn i fjor. Semifinalen i fjor var jo lett seier for Bucurest, og det tror jeg ikke skjer i år. Det kommer til å bli en jevn kamp, og det hadde vært kjempekult å spille mot Herrem i finalen, sier hun.

Herrem er enig i at det kommer til å bli en tett kamp, men gleder seg til å komme i gang i morgen.

– Dette har vært verdens lengste uke i venting. Jeg vil bare komme i gang med kampen. Vi vet hva Bucuresti kommer med, og dette er en 50-50-kamp, sier Herrem til NTB.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Nora Mørk
  3. Camilla Herrem