Sport

Straffethriller ga Dragons-tap

Storhamar Dragons var favoritt foran møtet med Frisk Asker, men klarte aldri å innfri forventningene. Etter straffeslag kunne Asker-gutta til slutt strekke hendene i været.

Joakim Jensen (arkivfoto).
  • Jacob Nygaard

Med Folkespilleren på plass i Bryan Schmidt, gikk Storhamar Dragons knallhardt ut fra startportene i den første perioden. Frisk Asker hang ikke med de første minuttene i det hele tatt, og etter hvert smalt det fra de tilreisende.

Trygve Hillestad dukket opp i kjent stil foran mål og prikket pucken over skuldra til Nicklas Dahlberg i Frisk-buret. Dermed sto det oppskriftsmessig 0-1 fordel Storhamar.

Et friskere Frisk Asker kom på isen i den andre perioden. Fra Dragons-dominans i de første 20 minuttene til en jevnere andreperiode, som etter hvert skulle gi uttelling for vertene.

Etter 26,41 minutter fosset Christian Thinn rett ut av utvisningsboksen og kom alene med Jesper Engelin. Derfra gjorde han ingen feil og satt utligningen kontrollert til 1-1 for Frisk Asker.

Tredje— og siste periode fortsatte i samme stil som den andre. To jevne lag som begge kjempet for alle poengene. Mats Hansson utnyttet at Eirik Dagfinrud satt i utvisningsboksen da han sendte Frisk opp til 2-1. Lang tid tok det likevel ikke før eliteseriens poengkonge Joakim Jensen utlignet til 2-2 for Dragons.

Det ble en slitekamp for begge lagene, uten all verdens underholdning for tilskuerne. Etter ordinær tid klarte ikke lagene å skilles, slik at man måtte ut i fire mot fire. Heller ikke det holdt, og straffer måtte til.

Først bommet Frisk Askers Jonas Johansson, før Pål Johnsen gjorde det samme. Mathias Frantzén dundret derimot sin over Jesper Engelins venstre skulder og i mål for Frisk Asker.

Både Joakim Jensen og Nathan Martz bommet på sine påfølgende straffeslag, slik at Asker-gutta til slutt kunne strekke hendene i været for seier og full pott.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Frisk Asker
  3. Storhamar