Sport

- Mest opptatt av trimmen

Da ekteparet Johnsen ville bytte medlemskap fra Asker til Haga Golf, fikk de føle etterdønningene av den norske golfbølgen. <span style="font-size:12px;color:#006600; font-weight:bold">Debatt: <a href="http://debatt.aftenposten.no/Thread.asp?GroupID=76&amp;Group=Golf">Golf</a></span>

Kåre Rygg Johnsen svinger driveren prøvende. Sjekker at bena står med litt over en skulderbreddes avstand, med føttene pekende rett frem. Så tar han et ørlite skritt frem. Gjentar sirkelbevegelsen, men hurtigere denne gangen. Ballen flyr som et prosjektil ut fra den første tee'en.— Oi, oi, den dro litt ut mot høyre, den der, sier Ann Mari Johnsen, kone og golfpartner.Ballen lander i sandbunkeren, men Kåre Rygg Johnsen bryr seg lite eller ingenting. Det er mer tur enn konkurranse uansett.- Det er litt med golfen som det var med alpinanlegg i sin tid. Det går i bølger. På midten av 1990-tallet skulle alle lære golf. Da måtte du nesten kjøpe aksjer og spillerettigheter for å få lov til å være med, og det var vanskelig å få medlemskap. Så snudde det, sier Kåre Rygg Johnsen og tar frem en sandwedge, køllen for sandbunkere.Selv kjøpte han og kona aksjer i Asker Golf. Da Haga Golf åpnet mesterskapsbane i deres eget nabolag, valgte de å kjøpe aksjer der også. Men da hadde bunnen gått ut av markedet. Ingen ville kjøpe andelene i Asker Golf til noe i nærheten av den prisen Johnsens hadde betalt for dem.- Det er blitt en holdning i markedet om å vente og se. De som betalte 150 000 kroner for aksjene for noen år siden, vil ikke selge til 95 000 kroner nå - mens de som ønsker å investere, prøver å vente og se om prisene kan gå enda lavere, sier Kåre Rygg Johnsen.Resultatet for hans egen del er at han må betale årsavgift på begge golfbanene han er medeier i.- Jeg tror det kommer til å ta seg opp igjen. Sammenlignet med andre land er prisnivået akkurat der det bør være, sier han.Til det skjer, beholder ekteparet aksjene på egne hender. Det kan bli langvarig. Golfbanen i Asker har fortsatt 30 ledige medlemskapsaksjer å selge for egen regning, så det er ikke akkurat kø for å få tak i andeler på vestsiden. For Johnsens betyr også det lite. I hvert fall her, ute på banen. På green'en til hull 3. Her er det fortsatt mer tur enn spekulasjon og konkurranse.- Du vet, én mil for å komme rundt og et par hundre slag tilsammen. Det tar oss mellom fire og fem timer, og slikt gir litt trim.

Les også

  1. Bill. mrk.: Golfspillere søkes

  2. - Bogstad er Norges beste bane

Ekteparet Kåre Rygg Johnsen og Ann Mari Johnsen spiller golf et par ganger i uken. De mener prisnivået for sporten i Oslo og Akershus er der det bør være.

Les mer om

  1. Golf