Sport

Nå er Mol og Sørum tidenes mestvinnende norske lag

Lørdag ble Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) historiske. Ingen norske lag har vunnet flere turneringer i verdensserien i sandvolleyball enn duoens åtte.

Anders Mol (til venstre) og Christian Sørum har gått fra seier til seier det siste året. Foto: Christian Charisius /DPA / dpa

– Det føles veldig rart å være tidens mestvinnende norske lag i en så ung alder. Christian og jeg har bare spilt sammen i to sesonger, og at vi har klart dette på ett kalenderår er helt rått. Vi har jo også gått forbi mange av våre forbilder i medaljestatistikken, sier Mol.

Den norske duoen slo for alvor igjennom for nesten nøyaktig ett år siden, da de vant femstjernersturneringen i Gstaad. Siden har de dominert fullstendig, og i helgen ble det altså en ny triumf i Sveits.

 • Les også: Supertalentet er Norges beste junior både i langrenn og sykling. Nå har hun testet seg mot Johaug.

Passerer 90-tallshelter

Det var deres åttende på verdensserien. Dermed går de forbi Jan Kvalheim og Bjørn Maaseide, som tok sju seire på 90-tallet. Mens Kvalheim og Maaseide brukte flere år på sju, tok det nøyaktig ett år for Mol og Sørum å klare åtte.

– Jeg går tom for superlativer når jeg skal beskrive Anders og Christian. Det de har prestert det siste året er kanskje det beste som har blitt levert av noen lag – noensinne. Det er kanskje litt for tidlig å komme med slike ord, men jeg kan ikke huske å ha sett noen som har spilt på et så høyt nivå, i så mange turneringer på rad, er den klare beskjeden fra Kvalheim.

Den norske duoen har til tider vært ustoppelige. De vant tidligere i sesongen tre storturneringer på rad og hadde 23 kamper uten tap. Så langt er det blitt triumfer i Las Vegas, Itapema, Jinjiang, Ostrava og Gstaad denne sesongen.

Slo sterkt tilbake

I VM i Hamburg ble det nedtur med tap i semifinalen, men Mol og Sørum slo tilbake med seier i bronsefinalen før de altså vant i Gstaad helgen etter.

Da så de som vanlig ut til å ha god kontroll. I finalen ble det seier 21-17, 21–15 over nederlandske Alexander Brouwer og Robert Meeuwsen. Om storspillet fortsetter, må nordmennene finne seg i favorittstempelet i Tokyo-OL om et drøyt år.

– Det å være så unge og spille på et så høyt nivå – og samtidig gjøre så lite feil – er en enormt stor prestasjon, sier Kvalheim om Mol og Sørum.

(©NTB)

Les mer om

 1. Anders Mol
 2. Christian Sørum
 3. Sandvolleyball

Relevante artikler

 1. SPORT

  Mol og Sørum herjer videre og tangerte norsk rekord

 2. SPORT

  Mol og Sørum til finale etter høydramatisk kamp: – Var i alvorlig trøbbel

 3. SPORT

  – Her kommer to bleike nisser fra Norge og gjør det bra

 4. SPORT

  Norsk duo lekte seg til gruppeseier – jakter europeisk rekord

 5. SPORT

  Norsk duo vant storturnering i Brasil: – Fantastisk

 6. SPORT

  Mol og Sørum vant storturnering i Sveits for andre år på rad: – Jeg er målløs