Drama i US Open i tennis: Verdenseneren kastet ut av turneringen

Novak Djokovic ble disket etter å ha truffet en dommer.

US Open endte med fiasko for Novak Djokovic.

Serberen ble irritert da Pablo Carreño Busta brøt ham i det første settet. Djokovic slo av gårde en ball, og den traff en linjedommer.

Dommeren som ble truffet, ble liggende på bakken og holdt seg til halsen. Djokovic skjønte fort at han hadde dummet seg ut og unnskyldte seg. Han gikk også bort for å sjekke hvordan det hadde gått med kvinnen som ble truffet.

Men det endret ingenting. Djokovic ble disket for hendelsen og er dermed ute av US Open.

Novak Djokovic beklaget til dommeren, men ble kastet ut.

– Nesten ikke til å tro

Dette var den fjerde runden i turneringen som serberen har vunnet tre ganger, senest i 2018. Episoden skjedde da Carreño Busta tok ledelsen 6–5 i første sett.

– Dette er nesten ikke til å tro. Verdens nr. 1 slår en ukontrollert ball og treffer linjedommer i halsen. Reglene må følges og veldig trist for turneringen, skriver Eurosports tenniskommentator Christer Francke på Twitter.

Sjokkert motstander

33 år gamle Djokovic er en av tidenes aller største spillere. Han har vunnet 17 Grand Slam-titler. Bare Roger Federer (20) og Rafael Nadal (19) har flere. Men det var av mange spådd at Djokovic skulle knappe inn allerede i denne turneringen.

Djokovic ga ingen kommentar like etter hendelsen, men på Instagram skriver han at han er «trist og tom» og om linjedommeren skriver han at han er «ekstremt lei meg for å ha forårsaket henne den påkjenningen. Så utilsiktet. Så galt».

– Jeg beklager overfor US Open og alle involverte for oppførselen min, skriver han videre.

Verdenseneren var sett på som den store favoritten, men nå er han altså ute. Store navn som Rafael Nadal og Roger Federer står over turneringen i New York.

For Carreño Busta venter nå kvartfinale mot vinneren av kampen mellom Denis Shapovalov og David Goffin. Spanjolen har semifinale som beste prestasjon i turneringen. Det skjedde i 2017.

Pablo Carreño Busta er klar for kvartfinalen.

– Jeg så ikke episoden. Jeg så på treneren min, fornøyd med å ha brutt serven hans og så så jeg dommeren på bakken. Jeg ble sjokkert, sier Carreño Busta ifølge BBC.

– Jeg tror ikke det var meningen. Jeg tror ikke noen ville gjort dette med vilje. Det var uheldig. Men selvsagt kan du ikke gjøre dette, og regler er regler, sa han videre.

Lørdag forsvant det norske håpet Casper Ruud ut av US Open. Han tapte 0–3 i sett mot sjetteseedede Matteo Berrettini fra Italia.

Djokovic snakket lenge med dommerne, men det endte med diskvalifikasjon.

Omstridte Djokovic

Dette er ikke første gang Djokovic får overskrifter av negative årsaker. I sommer arrangerte han en svært kontroversiell turnering. Det fikk sterke reaksjoner, og det endte med at serberen selv ble smittet av korona.

Han har tidligere havnet i trøbbel da han i 2016 gikk ut og mente at menn burde tjene mer penger enn kvinner innenfor tennis.

Djokovic fikk også kritikk etter at han uttalte at han var imot vaksinering mot koronaviruset.